Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

AUSTRALIAN OPEN: Kližan prehral v 1. kole dvojhry s Tsongom

Martin Kližan, archívna snímka. Foto: TASR Dano Veselský

Súper mu odplatil prehru z 2. kola US Open 2012, kde Kližan postúpil až do osemfinále, čo je doposiaľ jeho maximum na podujatiach veľkej štvorky.

Melbourne 15. januára (TASR) - Slovenský tenista Martin Kližan neuspel v 1. kole dvojhry na grandslamovom turnaji Australian Open. S finalistom z Melbourne z roku 2008 Francúzom Jo-Wilfriedom Tsongom prehral vo vyrovnanom zápase 4:6, 4:6, 6:7 (5). Súper mu odplatil prehru z 2. kola US Open 2012, kde Kližan postúpil až do osemfinále, čo je doposiaľ jeho maximum na podujatiach veľkej štvorky.

Kližan začal proti Tsongovi bez rešpektu, vyhral úvodné dve vlastné podania a za stavu 2:2 viedol 40:0. Tsonga si však vynútil zhodu a po úspešnom obhodení prelomil Kližanov servis, čo rozhodlo o prvom sete. Na začiatku druhého dejstva Francúz nevyužil na returne vedenie 40:0, napokon však Kližana brejkol a v ďalších minútach mu stačilo držať si podanie. Tretí set Kližan vďaka bojovnému výkonu dotiahol až do tajbrejku, v jeho koncovke mal však navrch Tsonga, ktorý v 2. kole nastúpi proti najvyššie nasadenému Srbovi Novakovi Djokovičovi. Ten si poradil s Američanom Mitchellom Kruegerom hladko 6:3, 6:2, 6:2. "Hrali sme proti sebe vôbec prvýkrát a nevedel som, čo mám od toho čakať. Súper podal dobrý a bojovný výkon, nemohol som ani na chvíľu povoliť. Proti Tsongovi som už hral viackrát a pamätám si, že ma tu v Melbourne dokázal aj zdolať. Bolo to vo štvrťfinále pred deviatimi rokmi," zalovil v pamäti Djokovič.

Kližan priznal, že Tsonga zvíťazil zaslúžene. "Dnes to bolo viac-menej na jednu bránku. Bojoval som až do konca a tretí set som dotiahol do tajbrejku. Ak by som ho bol vyhral, mohlo to byť ešte otvorené. Nestalo sa však tak a prehral som," uviedol zverenec trénera Dominika Hrbatého pre Slovenský rozhlas.

Muži - dvojhra - 1. kolo:

Jo-Wilfried Tsonga (Fr.) - Martin KLIŽAN (SR) 6:4, 6:4, 7:6 (5)
Novak Djokovič (1-Srb.) - Mitchell Krueger (USA) 6:3, 6:2, 6:2