Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Šport

TENIS: Dimitrov na turnaji majstrov zdolal Thiema

Na snímke bulharský tenista Grigor Dimitrov zvíťazil na koncoročnom turnaji majstrov nad Rakúšanom Dominicom Thiemom 6:3, 5:7, 7:5 v Londýne v pondelok 13. novembra 2017. Foto: TASR/AP

Medzi Dimitrovom a Thiemom, ktorí disponujú výborným jednoručným bekhendom, to bola od začiatku vyrovnaná partia.

Londýn 13. novembra (TASR) - Bulharský tenista Grigor Dimitrov zvíťazil na koncoročnom turnaji majstrov v Londýne ako nasadená šestka nad štvorkou "pavúka" Rakúšanom Dominicom Thiemom 6:3, 5:7, 7:5. Semifinalista Australian Open, ktorý debutuje na Masters, vyrovnal vzájomnú bilanciu na 2:2. Vo večernom dueli skupiny Petea Samprasa nastúpili proti sebe Španiel Rafael Nadal a Belgičan David Goffin.

Medzi Dimitrovom a Thiemom, ktorí disponujú výborným jednoručným bekhendom, to bola od začiatku vyrovnaná partia. O osude prvého setu rozhodol Bulharov brejk na 4:2. V koncovke druhého dejstva mal navrch Thiem, záver tretieho však patril Dimitrovovi. Nevyužil síce vedenie 5:3, no za stavu 5:5 čistou hrou prelomil podanie Thiema a pri vlastnom servise následne premenil v poradí tretí mečbal.

Dimitrov priznal, že v závere mu nebolo všetko jedno. "Bol som nervózny, čo je pri premiére na takomto prestížnom podujatí pochopiteľné. Pri prvom mečbale som spravil dvojchybu, pri druhom som sa zasa dopustil nevynútenej chyby. Do tretice to našťastie už vyšlo. Veľmi mi pomohla podpora fanúšikov. Snažil som sa myslieť pozitívne aj vo chvíľach, keď sa mi nedarilo podľa mojich predstáv," citovala slová Bulhara agentúra DPA.

Skupina Petea Samprasa
Grigor Dimitrov (6-Bul.) - Dominic Thiem (4-Rak.) 6:3, 5:7, 7:5