Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Šport

Volejbalistky Slávie odštartovali finálovú sériu víťazstvom

Na snímke zľava Miroslava Reháková (VK Slávia EU Bratislava), Katarína Körmendyová (VK Slávia EU Bratislava), Romana Hudecová (Strabag VC FTVŠ UK Bratislava), Veronika Hrončeková (Strabag VC FTVŠ UK Bratislava) počas 1. zápasu finále play-off volejbalovej extraligy žien VK Slávia EU Bratislava - Strabag VC FTVŠ UK Bratislava 10. apríla 2019 v Bratislave. Foto: TASR - Pavol Zachar

Volejbalistky VK Slávia EU Bratislava sa tým ujali vedenia v sérii na tri víťazstvá.

Bratislava 10. apríla (TASR) - Volejbalistky VK Slávia EU Bratislava zdolali v stredajšom úvodnom stretnutí finále play off extraligy žien Strabag VC FTVŠ UK Bratislava 3:1 (-22, 22, 21, 23) a ujali sa vedenia v sérii na tri víťazstvá. Druhý duel sa odohrá v sobotu o 18.00 h.


VK Slávia EU Bratislava - Strabag VC FTVŠ UK Bratislava 3:1 (-22, 22, 21, 23)

108 minút, rozhodovali: Juráček, Viktoríni-Lisá, 500 divákov

/na zápasy 1:0/

Slávia EU: Nelsonová 6, Herdová 13, Körmendyová 12, Reháková 0, K. Fričová 7, O'Neillová 12, libero Magdinová (Šepeľová 2, Slezáková 0, Kvasnová 9, Marečková 0). Tréner: M. Matušov.

Strabag: Denysovová 9, Hrončeková 8, Kmezičová 11, Hudecová 18, Stümpelová 12, Ovečková 3, libero Španková (Trebichavská 4, Hronská Kručovská 1). Tréner: T. Varga.


Slávia nastúpila v domácej hale Mladosť v základnej zostave bez smečiarky Šepeľovej, ktorú vo štvrťfinále a semifinále trápili problémy s členkom. Domáce nevstúpili do stretnutia dobre, prehrávali 1:5 a neskôr pri podaní Stümpelovej aj o šesť bodov (5:11). Matušovove zverenky skorigovali na 12:14, ťažko však hľadali hernú tvár a o chvíľu mali päťbodové manko (14:19). Za tohto stavu prišla na palubovku Šepeľová a Slávii sa vzápätí pri podaní Marečkovej podarilo päťbodovou šnúrou zmazať manko - 20:20. Záver patril Strabagu, dôležité body pred troma setbalmi získala striedajúca Trebichavská a druhý v poradí premenila Hudecová (25:22).

Strabag v úvode druhej časti po útoku Hudecovej viedol o tri body (8:5), domáce hráčky viackrát znížili na jednobodový rozdiel, ale nevyrovnali. Obrat sa im podaril až za stavu 14:16, keď piatimi bodmi v sérii otočili na 19:16, v tejto fáze po prvý raz v stretnutí viedli. Strabag skresal manko na bod (20:19), ale Slávia si vzápätí pomohla štvorbodovou šnúrou pri podaní Herdovej (23:19). Úvodné dva setbaly domácich odvrátil Strabag úspešnými blokmi, tretí zužitkovala Fričová (25:22).

Úvod tretieho setu bol vyrovnaný, neskôr Slávia štyrmi bodmi v sérii odskočila z 9:8 na 13:8. Hostkám sa nedarilo a domáce hráčky náskok zveľaďovali (19:12). Pred koncovkou Strabag zlepšeným výkonom skorigoval na 16:19 a neskôr sa priblížil na dva body (19:21), na obrat to však nestačilo. Slávia pred koncom viedla 23:20 a záver si postrážila, setbal esom premenila Kvasnová - 25:21.

Do štvrtej časti vstúpil lepšie Strabag (4:1), Slávia však rýchlo vyrovnala a neskôr sa dostala do vedenia 10:8. Domáce štvorbodovou šnúrou odskočili na 16:10 a mierili k víťazstvu, dve esá Kmezičovej však znamenali zníženie na 13:16, o chvíľu už bolo 15:17 a záver sľuboval drámu. Slávia si udržiavala mierny náskok (20:19), Šepeľová s Kvasnovou a neskôr Herdová ho zvýšili (23:21), ale Strabagu sa podarilo vyrovnať ďalším esom Kmezičovej - 23:23. Domáce sa napriek tomu dostali k mečbalu, vďaka nepresnému útoku hostiek ho premenili (25:23) a v sérii sa ujali vedenia.

Hlasy po zápase (zdroj: svf.sk):

Michal Matušov, tréner Slávie: "Vstup do zápasu bol poznačený nervozitou, spravili sme veľké množstvo chýb aj na podaní a v útoku sme nepredviedli náš štandard. Nervozita tam bola aj neskôr, ale po prvom sete akoby to trochu opadlo. Dievčatá viem pochopiť, ale musíme ísť naplno, v útoku byť agresívnejší. Keď sme sa rozbehli, hrali sme dobre a dokázali sme čeliť Strabagu, ktorý potom už nekládol nejaký veľký odpor. Bolo to síce v koncovkách, ale bolo to najmä o nás. Určite vieme hrať lepšie, ale v play off berieme akékoľvek víťazstvo a pokúsime sa priniesť ďalšie z Domu športu."

Tomáš Varga, tréner Strabagu: "Do zápasu sme vstúpili dobre, robili sme to, čo sme chceli. Koncovku druhého setu sme prehrali, možno trochu nedorozumeniami v útoku. Celkovo sme dobre bránili, mali sme 17 blokov, nevedeli sme to však potvrdiť v protiútokoch. V útoku sme zlyhali, preto sme prehrali. Chceli sme hru tvoriť, ak chcete byť odvážni a agresívni, je tam vždy riziko, že niečo nevyjde. V ďalšom zápase musíme zlepšiť efektivitu v útoku a zrejme prestať hrať blok-out do zadných zón, lebo nie vždy je vidieť to, čo by malo byť vidieť."

Lenka Kvasnová, univerzálka Slávie: "Na začiatku sme boli veľmi nervózne, neskôr sme sa zomkli a išli sme do nich. Na prvom mieste je kolektívnosť. Mali sme dobré bloky, útok, podaní sme síce dosť pokazili, ale dôležitý bol útok. Vo štvrtom sete sme mali výraznejší náskok, ale zrejme sme trochu poľavili. Zvládli sme to a tešíme sa na sobotňajší zápas, ktorý bude veľmi dôležitý. Aby sme uspeli, treba hrať naplno."