Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 20. máj 2024Meniny má Bernard
< sekcia Šport

Brodeur ostal verný New Jersey, s klubom sa dohodol na ďalšie dva roky

Hokejista New Jersey Devils Henrik Tallinder (uprostred) a hráč Los Angeles Kings Justin Williams (vpravo) bojujú pred brankárom New Jersey Devils Martinom Brodeurom. Foto: TASR/AP

Štyridsaťročný brankársky veterán sa rozhodol vyskúšať si trh s voľnými hráčmi NHL a v tejto súvislosti si najal agenta Pata Brissona.

New York 2. júla (TASR) - Zámorský hokejový klub New Jersey Devils podpísal novú dvojročnú zmluvu s brankárom Martinom Brodeurom. V pondelok o tom informoval portál TSN.

Štyridsaťročný brankársky veterán sa rozhodol vyskúšať si trh s voľnými hráčmi NHL a v tejto súvislosti si najal agenta Pata Brissona. Ako neobmedzený voľný hráč napokon zostal verný svojmu jedinému profiligovému zamestnávateľovi a s "diablami" podpísal zmluvu v hodnote 9 miliónov dolárov.



Trojnásobný držiteľ Stanleyho pohára priviedol svoj tím v minulej sezóne až do finále, v ktorom New Jersey podľahlo Los Angeles Kings. Brodeur mal v 59 zápasoch základnej časti 90,8-percentnú úspešnosť zákrokov s priemerom 2,41 inkasovaných gólov na zápas. Svoje štatistiky v 24 dueloch play off vylepšil na 91,7 %, resp. 2,12.