Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Šport

Budaj má konkurenciu, Los Angeles angažovali tohto brankára

Brankár Dallasu Anders Lindback kryje strelu Richarda Pánika (71). Foto: TASR/AP

V bránke Los Angeles Kings sa v posledných dvoch dueloch od začiatku predstavil 34-ročný Budaj a vychytal dve víťazstvá.

Los Angeles 25. októbra (TASR) - Vedenie zámorského hokejového tímu NHL Los Angeles Kings angažovalo brankára Andersa Lindbäcka, ktorý by mal spoločne so Slovákom Petrom Budajom vytvoriť dvojičku namiesto zranených gólmanov Jonathana Quicka a Jeffa Zatkoffa. Informáciu s odvolaním sa na švédske médiá priniesol web nbcsports.com.

Lindbäck údajne uzavrel s Kings krátkodobý kontrakt. Švédsky brankár bol v lete v kempe New Jersey Devils a hoci sa mu darilo, klub sa rozhodol pre dvojicu Cory Schneider a Keith Kinkaid. Ak sa Lindbäck predstaví v bránke "kráľov", bude to vrátane jeho krátkeho pôsobenia v New Jersey už siedmy tím za posledných šesť sezón. V minulom ročníku pôsobil 28-ročný brankár v NHL v tíme Arizona Coyotes.

V bránke Kings sa v posledných dvoch dueloch od začiatku predstavil 34-ročný Budaj a vychytal dve víťazstvá. Naposledy sa v jubilejnom 300. vystúpení v elitnej súťaži tešil z víťazstva 4:3 po nájazdoch nad Vancouverom Canucks.