Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 30. máj 2024Meniny má Ferdinand
< sekcia Šport

Budúci týždeň možno poodhalí viac o Šatanovom zranení

Hráč Slovana Bratislava Miroslav Šatan leží otrasený po strete s hráčom českého HC Lev Praha Zdenom Chárom počas zápasu 5. ročníka Kontinentálnej hokejovej ligy medzi HC Lev Praha a Slovanom Bratislava 3. novembra 2012 v Prahe. Foto: TASR/Michal Svítok

Podľa lekára Slovana Jána Grauzela by sa malo vedieť aj upresniť čas, kedy bude môcť Miroslav Šatan začať trénovať a hrať. Momentálne rehabilituje a je v rekonvalescencii.

Bratislava 21. novembra (TASR) - Už 18 dní je bez hokeja útočník bratislavského Slovana Miroslav Šatan a ešte minimálne do 4. decembra súťažne na ľad nevykorčuľuje.

Jeho nedobrovoľnú nútenú pauzu privodil tvrdý stret so spoluhráčom z reprezentácie Zdenom Chárom 3. novembra v prestížnom súboji KHL s HC Lev Praha. Šatan po ňom zostal s krvou na tvári ležať na ľade a stretnutie sa pre neho skončilo.

Po reprezentačnej prestávke musel Šatan vynechať tri stretnutia v Rusku, postupne v Jaroslavli, Mytišči a Novgorode.

"Miro je v liečení, jeho stav sa zlepšuje, má predpísanú liečbu," uviedol pre TASR klubový lekár Ján Grauzel a dodal: "Dohodli sme sa, že nasledujúce tri domáce zápasy vynechá, rovnako tak aj trip v Rusku s ďalšími štyrmi zápasmi. Ďalej sa potom dohodneme podľa toho, ako sa jeho stav bude vyvíjať. Všetko je ale stabilizované, v poriadku."

Na otázku, v akom stave sa slovenský reprezentant momentálne nachádza, čo môže a nemôže, Ján Grauzel zareagoval: "Je mimo tréningového procesu. Viac budeme zase vedieť na budúci týždeň a mali by sme vedieť aj upresniť čas, kedy bude môcť začať trénovať a hrať. Momentálne rehabilituje a je v rekonvalescencii."