Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Šport

Bývalú lekárku Chelsea vypočúval súd

Hráči Chelsea, archívne foto Foto: TASR/AP

Carneirová žaluje londýnsky klub za vykonštruovaný vyhadzov a diskrimináciu žien na pracovisku.

Londýn 7. marca (TASR) - Bývalá lekárka futbalistov Chelsea Londýn Eva Carneirová strávila v pondelok viac ako šesť hodín na súkromnom vyšetrovaní v Londýne. Carneirová sa zatiaľ nedohodla s anglickým klubom, ktorý ju po spore s bývalým trénerom Jose Mourinhom prepustil, na odstupnom. Po vypočúvaní s médiami nekomunikovala, informovala agentúra AP.

Carneirová žaluje londýnsky klub za vykonštruovaný vyhadzov a diskrimináciu žien na pracovisku. Rodáčka z Gibraltáru doplatila na kritiku z úst Mourinha, ktorému sa nepáčil zásah lekárskeho tímu v augustovom zápase proti Swansea City (2:2). V nadstavenom čase druhého polčasu išiel po zákroku jedného z obrancov hostí k zemi Eden Hazard. Carneirová sa k nemu rozbehla s úmyslom ho ošetriť, čo však belgického špílmachera vyradilo z hry a musel sa presunúť za postrannú čiaru. Portugalský kouč následne obmedzil jej právomoci a lekárka klub opustila.

Carneirová, ktorá pre úradujúceho anglického šampióna pracovala viac ako šesť rokov, tvrdí, že Mourinho ju sexisticky urazil a od klubu žiada odškodné. Ako informovala agentúra Reuters, druhé kolo rokovaní ohľadne mimosúdneho vyrovnania bude na programe v marci.