Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Šport

Bývalý obranca Trnavy Drobný na boboch narazil do stromu a zomrel

Václav Drobný Foto: sparta.cz

Václav Drobný okrem Trnavy pôsobil aj v pražskej Sparte, Blšanoch, Štrasburgu, Aston Ville, Jablonci, či v Bohemianse.

Brno 28. decembra (TASR) - Vo veku 32 rokov v noci zo štvrtka na piatok tragicky zomrel bývalý český futbalový reprezentant a televízny spolukomentátor Václav Drobný.

Bývalý hráč Spartaka Trnava zo sezóny 2008/2009 sa v Špindlerovom Mlýne smrteľne zranil pri jazde na boboch. Informoval o tom portál idnes.cz.

Osudným sa mu stala jazda na boboch, na ktorých v noci s niekoľkými priateľmi jazdili na medvědínskej červenej zjazdovke. V jej spodnej časti z nej však vyletel do priľahlého lesa, kde narazil do stromu a upadol do bezvedomia. Priatelia mu okamžite zavolali pomoc, ako prví boli pri mužovi operátori z Horskej služby.

"Urobili sme základné ošetrenie a zraneného sme stabilizovali," povedal náčelník krkonošskej Horskej služby Adolf Klepš. "V podchladenom stave ho následne odovzdali Záchrannej službe Královohradeckého kraja," uviedol hovorca záchranky Tomáš Ježek. Podľa neho bývalý futbalista utrpel vážne zranenia hlavy. V sanitke ho dokonca lekári museli dvakrát oživovať, keď mu zlyhali životné funkcie. Nemocnica v Hradci Králové ho prijala v kritickom stave. Pred deviatou hodinou ráno oznámil hovorca trutnovskej polície Udo Ertner, že na traumatologickom oddelení královohradeckej nemocnice zomrel.

Drobný okrem Trnavy pôsobil aj v pražskej Sparte, Blšanoch, Štrasburgu, Aston Ville, Jablonci, či v Bohemianse. Nastupoval za mládežnícke výbery Česka a na konte mal aj dva štarty za seniorskú reprezentáciu. Prvoligový zápas hral naposledy na jar 2010, kedy obliekal dres "střížkovských" Bohemians. O rok neskôr ukončil profesionálnu kariéru a nastupoval už len pre radosť za Třeboradice. Práve s kamarátmi z pražskej súťaže v Krkonošoch trávil dovolenku.