Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Bývalý riaditeľ IAAF Dolle mal doma v hotovosti 87-tisíc eur

Ilustračné foto Foto: TASR/AP

Bývalý šéf antidopingového výboru IAAF má od minulého týždňa zastavenú činnosť na päť rokov za účasť na dopingovom škandále v ruskej atletike.

Mníchov 15. januára (TASR) - Francúzske úrady zabavili 87-tisíc eur v hotovosti, ktoré našli v dome Gabriela Dolleho, bývalého riaditeľa antidopingového výboru Medzinárodnej atletickej federácie (IAAF). Informovala o tom agentúra Reuters.

Francúzske úrady spoločne s Interpolom vyšetrujú korupčnú aféru a konšpiráciu vnútri IAAF, ktorá sídli v Monaku. Etická komisia IAAF nedávno potrestala Dolleho za účasť v ruskom korupčnom škandáli. Podľa francúzskeho prokurátora našli vyšetrovatelia u Dolleho pri domovej prehliadke bankovky v hodnote 50, 100, 200 a 500 eur rozdelené do ôsmich obálok.

Bývalý šéf antidopingového výboru IAAF má od minulého týždňa zastavenú činnosť na päť rokov za účasť na dopingovom škandále v ruskej atletike. Za krytie pozitívnych testov ruských atlétov mal údajne inkasovať na úplatkoch až 220-tisíc eur.

Dolle je jedným zo skorumpovaných vysokých funkcionárov IAAF, podľa zverejnenej správy Svetovej antidopingovej agentúry (WADA) ich nezákonnú činnosť riadil už bývalý prezident federácie Lamine Diack.