Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Šport

Bývalý útočník Atlanty a Chicaga Tom Lysiak zomrel na leukémiu

Bývalý dlhoročný hokejista NHL a trojnásobný účastník Zápasov hviezd Tom Lysiak zomrel vo veku 63 rokov na leukémiu. Úmrtie potvrdila na Twitteri jeho dcéra Jessie Lysiaková-Braunová, manželka Justina Brauna, obrancu San Jose. Na archívnej snímke z 18. decembra 1977 hokejista Atlanty Flames Tom Lysiak (vľavo) a hráč Chicaga Blackhawks Dale Tallon bojujú o puk pri mantineli v Chicagu. Foto: TASR/AP

Lysiak absolvoval v drese Atlanty Flames a Chicaga Blackhawks 13 sezón v zámorskej profilige.

New York 1. júna (TASR) - Bývalý dlhoročný hokejista NHL a trojnásobný účastník Zápasov hviezd Tom Lysiak zomrel vo veku 63 rokov na leukémiu. Úmrtie potvrdila na Twitteri jeho dcéra Jessie Lysiaková-Braunová, manželka Justina Brauna, obrancu San Jose.




Lysiak absolvoval v drese Atlanty Flames a Chicaga Blackhawks 13 sezón v zámorskej profilige, pričom v nej odohral 919 zápasov základnej časti s bilanciou 292 gólov a 551 asistencií. V play off si pripísal 76 štartov so ziskom 63 bodov (25+38). Bývalý vynikajúci center sa takisto v rokoch 1975, 1976 a 1977 zúčastnil na prestížnych exhibíciách All Stars. Po ukončení hráčskej kariéry pracoval v oblasti realít a stavebníctva.