Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Šport

Bývalý viceprezident FIFA Chung Mong-joon sa odvolá voči dištancu

Chung Mong-joon, archívne foto Foto: TASR/AP

Za porušenie etického kódexu pri neúspešnej kandidatúre Kórejskej republiky na usporiadanie MS 2022 ho však suspendovali na šesť rokov.

Soul 6. apríla (TASR) - Bývalý viceprezident Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) Chung Mong-joon sa odvolá voči päťročnému dištancu a chce očistiť svoje meno. Juhokórejský funkcionár chcel v roku 2015 súperiť s niekdajším šéfom FIFA Seppom Blatterom o prezidentskú stoličku. Za porušenie etického kódexu pri neúspešnej kandidatúre Kórejskej republiky na usporiadanie MS 2022 ho však suspendovali na šesť rokov.

Trest mu neskôr o rok znížili. "Rozhodol som sa obrátiť na Športový arbitrážny súd v Lausanne (CAS) v snahe dosiahnuť ďalšie zmiernenie trestu. V etickej a odvolacej komisii FIFA boli v čase vynesenia verdiktu ľudia dosadení Blatterom. Chcem pomôcť pri implementácii reforiem, ktoré sa začali po jeho nútenom odchode v decembri 2015 a sérii korupčných škandálov," citovala agentúra AP slová Chung Mong-joona, ktorý zastával post viceprezidenta FIFA v rokoch 1994-2011.