Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Šport

Bývalý známy cyklista sa priznal ku krvnému dopingu

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Rakúska a nemecká polícia vykonáva tiež razie a zatýkania osôb podozrivých zo spojenia s erfurtským lekárom počas februárových MS v severskom lyžovaní v Seefelde.

Berlín 12. mája (TASR) - Podľa správy nemeckej televíznej stanice ARD sa bývalý profesionálny cyklista Danilo Hondo priznal ku krvnému dopingu.

V dôsledku toho s okamžitou platnosťou prišiel o funkciu trénera švajčiarskeho národného tímu. Hondo, ktorý ešte v roku 2014 jazdil v profipelotóne, sa v rozhovore pre ARD vyjadril, že "urobil veľkú chybu svojho života", keď v roku 2011 využil služby istého lekára z Erfurtu. Toho vyšetrovatelia podozrievajú, že je hlavou veľkej dopingovej siete.

Nemecká antidopingová agentúra NADA v súvislosti s podozreniami na spojenie s dopingovou sieťou už v piatok začala disciplinárne konanie proti bývalému rýchlokorčuliarovi Robertovi Lehmann-Dollovi. Rakúska a nemecká polícia vykonáva tiež razie a zatýkania osôb podozrivých zo spojenia s erfurtským lekárom počas februárových MS v severskom lyžovaní v Seefelde.