Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 29. máj 2024Meniny má Vilma
< sekcia Šport

Can nahradil Reusa na poste kapitána Dortmundu

Na archívnej snímke z 22. júla 2023 futbalista Borussie Dortmund Emre Can rozdáva fanúšikom autogramy po prípravnom zápase RW Erfurt - Borussia Dortmund v Erfurte. Foto: TASR/DPA

Nový vicekapitán tímu bude brankár Gregor Kobel, druhým sa stal obranca Niklas Süle.

Dortmund 27. júla (TASR) - Nemecký futbalista Emre Can nahradil Marca Reusa na pozícii kapitána Borussie Dortmund. Nový vicekapitán tímu bude brankár Gregor Kobel, druhým sa stal obranca Niklas Süle.

"Emre Can má rozsiahle národné a medzinárodné skúsenosti, vďaka ktorým môže ako kapitán plnohodnotne prispieť. V tomto kalendárnom roku bol veľmi nápomocný k tomu, že mužstvo je zastabilizované na vysokej športovej úrovni. Emre je ten správny kapitán pre náš tím," uviedol generálny riaditeľ klubu Hans-Joachim Watzke. "Emre je rodený víťaz a niekto, kto rád preberá zodpovednosť. Ku svojmu výkonu tiež prináša veľa skúseností, čo je pre mňa dôležité," dodal tréner tímu Edin Terzič.

Dvadsaťdeväťročný stredopoliar prišiel do Dortmundu v januári 2020 z Juventusu Turín. V drese Borussie odohral 121 zápasov, v ktorých strelil 12 gólov a pridal osem asistencií. Dlhoročný kapitán mužstva Reus v lete z tejto pozície odstúpil, pripomína agentúra DPA.