Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Šport

Carapaz má problémy s ramenom a možno príde o Vueltu

Ekvádorský cyklista Richard Carapaz, archívna snímka. Foto: FOTO TASR/AP

Na tretej Grand Tour sezóny mal ako víťaz tohtoročného Gira d'Italia patriť k najväčším ašpirantom na celkové prvenstvo, no až v piatok sa rozhodne, či sa postaví na štart sobotnej úvodnej etapy.

Madrid 22. augusta (TASR) - Ekvádorský cyklista Richard Carapaz utrpel na tréningu zranenie ramena a prišiel o účasť na španielskej Vuelte. Na tretej Grand Tour sezóny mal pritom ako víťaz tohtoročného Gira d'Italia patriť k najväčším ašpirantom na celkové prvenstvo, no vo štvrtok padlo rozhodnutie, že sa nepostaví na štart sobotnej úvodnej etapy.

"Richard Carapaz nebude súťažiť na 74. ročníku Vuelta a Espana. Na nedeľnom kritériu Profronde van Etten-Leur v Holandsku utrpel vážnu pomliaždeninu pravého ramena a ďalšie odreniny. Tento typ zranenia si vyžaduje dlhší čas na kompletné zotavenie, čo vylúčilo jeho účasť," informoval tím Movistar, ktorý sa chcel na Vuelte spoliehať na 26-ročného Ekvádorčana ako na jedného z lídrov spoločne so Španielom Alejandrom Valverdem a Kolumbijčanom Nairom Quintanom. Carapaza v zostave nahradil Španiel Jose Joaquin Rojas.

Podľa agentúry AFP Carapaz na konci roka zamieri z Movistaru do tímu Ineos.