Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Šport

Slovan Bratislava futsal posilní najlepší český futsalista za rok 2016

Ilustračná fotografia Foto: TASR

Záruba sa v utorok vrátil s národným tímom z turnaja v Číne, teraz ho čaká niekoľko týždňov odpočinku.

Bratislava 1. júla (TASR) - Novou posilou slovenského šampióna ŠK Slovan Bratislava futsal sa stal Radim Záruba, najlepší český futsalista za rok 2016.

"Najviac ma lákala možnosť opäť si zahrať UEFA Futsal Cup. Páčil sa mi tiež neutíchajúci záujem zo strany Slovana," citoval portál efutsal.cz slová 22-ročného Zárubu, ktorý v minulej sezóne obliekal dresy ERA PACKu Chrudim a pražskej Slavie.

Záruba sa v utorok vrátil s národným tímom z turnaja v Číne, teraz ho čaká niekoľko týždňov odpočinku. "Príprava Slovana sa začína 24. júla a na nových spoluhráčov sa veľmi teším. Dúfam, že dosiahneme ciele, ktoré máme stanovené," dodal Záruba.

Slovenský reprezentant Dóša vymenil Spartu za majstrovský Chrudim



Slovenský futsalový reprezentant Martin Dóša mení dres v rámci najvyššej českej súťaže. Zo Sparty Praha prestúpil do tímu úradujúceho majstra FK ERA-PACK Chrudim.

"Vždy bolo mojím cieľom hrať za najlepší klub, či už v Čechách alebo na Slovensku. Chrudim už niekoľko rokov kraľuje českému futsalu a som rád, že prejavil o moje služby záujem. Mám z toho veľmi dobrý pocit, pretože hlavným cieľom ERA-PACK je vyhrať každý zápas a tiež opäť vyhrať ligu, pohár a postúpiť čo najvyššie v Lige majstrov," uviedol 24-ročný Dóša v rozhovore pre portál www.efutsal.cz.

Pôvodne mali jeho kroky zamieriť do Interobalu Plzeň, napokon sa však rozhodol pre ponuku Chrudimu. "S vedením Chrudimu sme sa dohodli, že moje pôsobenie bude na jeden až tri roky. Uvidíme, ako sa medzi elitou presadím a ako sa uchytím v klube. Ja dúfam, že čo najdlhšie a že Chrudim bude naďalej kraľovať českému futsalu."