Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Šport

Cehlárik po dvojbodovej noci späť na farmu, Boston čaká týždňová pauza

Alexandre Burrows (14) z Vancouveru Canucks a Peter Cehlárik z Bostonu Bruins počas zápasu zámorskej NHL 11. februára 2017 v Bostone. Foto: TASR/AP

Dvadsaťjedenročný útočník zažil v sobotu premiéru v profilige v domácom súboji Bostonu proti Vancouveru. O deň neskôr si pripísal aj premiérové body v kariére pri triumfe nad rivalom z Montrealu.

Boston 13. februára (TASR) - Slovenský hokejista Peter Cehlárik si osladil svoj druhý zápas v zámorskej NHL premiérovými bodmi v prestížnej súťaži za dve asistencie, no v pondelok už putoval späť na farmu Providence Bruins v AHL.



Informovala o tom oficiálna stránka Bostonu Bruins bez udania ďalších podrobností. Dôvodom by mal byť fakt, že "medvede" čaká týždňová pauza a najbližšie sa predstavia až v noci na pondelok 20. februára na ľade San Jose. Providence medzitým odohrajú tri zápasy, v ktorých môže Cehlárik nastúpiť.

Dvadsaťjedenročný útočník zažil v sobotu premiéru v profilige v domácom súboji Bostonu proti Vancouveru. O deň neskôr si pripísal aj premiérové body v kariére pri triumfe nad rivalom z Montrealu 4:0. Cehlárik prihral na úvodný a tretí gól domácich. V 9. minúte našiel nádherným krížnym pasom Adama McQuaida, ktorý otvoril skóre, v 36. minúte si potom pripísal asistenciu aj pri góle Davida Krejčího na 3:0.

V drese Providence Bruins odohral v prebiehajúcej sezóne 40 zápasov s bilanciou 18 gólov a 15 asistencií. V klubovej produktivite mu s 33 bodmi patrí druhé miesto. V A-tíme Bruins sa pre neho uvoľnilo miesto po tom, ako na listinu zranených hráčov putoval center Austin Czarnik.