Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 12. máj 2024Meniny má Pankrác
< sekcia Šport

Čelůstka a Kuriačková obhájili svoje prvenstvá z roku 2012

Viac ako 500 štartujúcich zavítalo počas víkendu 18.-19. mája 2013 na 2. ročník City Triathlon Bratislava 2013 na bratislavskej Kuchajde. Na snímke z 19. mája 2013 súťaž mužov. Foto: TASR/Štefan Puškáš

Bratislava 19. mája (TASR) - Český olympionik z Londýna Jan Čelůstka obhájil v nedeľu v Bratislave na 2. ročníku City Triathlon Bratislava svoje lanské prvenstvo.
Druhý skončil jeho krajan Přemysl Švarc a tretiu priečku v šprint triatlone (750 m-20 km-5 km) obsadil Austrálčan Dylan Evans. V rámci slovenského šampionátu zvíťazil Tomáš Jurkovič pred Jánom Pavlíkom a Šimonom Žáčikom.

Ako informovala stránka www.triathlon.sk, po plávaní sa vytvorila asi 15-členná skupina pretekárov, z ktorej asi v polovici cyklistickej časti nastúpil Novozélanďan Lloyd a do depa prišiel s niekoľkosekundovým náskokom aj preto, že hlavná skupina sa asi 300 m pred cieľom z dôvodu pádu štyroch jazdcov roztrhala.

Zo slovenských pretekárov sa v páde ocitol jeden z hlavných adeptov na prvenstvo v MSR Ján Pavlík, ktorý stratil asi 15 sekúnd. Toľko však stratil aj Tomáš Jurkovič, ktorý dostal penalizáciu za rozopnutú prilbu pri výjazde z depa. Výrazne rýchlejšie ako Pavlík a Žáčik bežal práve Jurkovič, ktorý sa z druhého balíka predieral dopredu. V závere predstihol oboch svojich domácich súperov, ktorí jazdili v prvom balíku – Pavlíka a Žáčika, okrem nich tam bol ešte aj Tomašovič, ktorý sa však na behu prepadol. Na štart nenastúpil Lukas Šiška z dôvodu choroby.

Na čele absolútneho poradia však bojovala trojica zahraničných pretekárov Česi Čelůstka a Švarc spolu s Austrálčanom Evansom. Trojica bežala bok po boku približne štyri kilometre, zrýchlenie Čelůstku spočiatku zachytil iba Švarc, ale ani ten nestačil na rýchly záver svojho reprezentačného kolegu. Čerstvý majster Slovenska v šprint triatlone dobehol v závere prvej desiatky absolútneho poradia.



V súťaži žien obhájila svoje vlaňajšie prvenstvo v absolútnom poradí stále ešte len juniorka Ivana Kuriačková, ktorá tak získala aj titul majsterky Slovenska v šprint triatlone.

Po plaveckej časti sa na cyklistike vytvorila šesťčlenná skupina pretekárok, v ktorej boli dve Češky, dve Poľky a Slovenky – Ivana Kuriačková a Mira Bednarovičová. Celá šestica odjazdila cyklistickú trať spolu. Z depa okamžite na záverečný beh vyrazila na čele Ivana Kuriačková s Češkou Anetou Grabmüllerovou a zdatne im konkurovala tretia v poradí Bednarovičovaá a takto aj dobehli do cieľa.

City triathlon Bratislava 2013

šprint triatlon, muži (absolútne poradie):

1. Jan Čelůstka (ČR), 2. Přemysl Švarc (ČR), 3. Dylan Evans (Austr.)

MSR v šprint triatlone 2013:

1. Tomáš Jurkovič (KPŠ NEREUS Žilina), 2. Ján Pavlík (TRIAN ŠK UMB B. Bystrica), 3. Šimon Žáčik (SMTA Nitra)

ženy (absolútne poradie):

1. Ivana Kuriačková (ŠK Atóm Levice), 2. Aneta Grabmüllerová (ČR), 3. Mira Bednarovičová (REALIZ Sportteam Bratislava)

MSR v šprint triatlone 2013:

1. Kuriačková, 2. Bednarovičová, 3. Ivona Miklóšová (ŠK Atóm Levice)