Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Šport

Celta remizovala v pohári s Barcelonou, Lobotka patril k najlepším

Slovenský záložník Celty Stanislav Lobotka (v strede) a hráč Barcelony Paulinho v súboji o loptu v prvom osemfinálovom zápase Španielskeho pohára RC Celta Vigo - FC Barcelona vo Vigu 4. januára 2018. Foto: TASR/AP

V druhom polčase mali obe mužstvá viaceré vyložené príležitosti, no skóre sa už nezmenilo.

Vigo 4. januára (TASR) - Futbalisti Celty Vigo v základnej jedenástke so slovenským reprezentantom Stanislavom Lobotkom remizovali v úvodnom osemfinále Španielskeho pohára s lídrom La Ligy FC Barcelona 1:1. Lobotka odohral na poste defenzívneho stredopoliara celý zápas a patril k najlepším hráčom galícijského tímu. Odveta je na programe o týždeň 11. januára o 21.30 h na Camp Nou.

Barcelona pricestovala do Viga bez Lionela Messiho, Luisa Suareza i Andresa Iniestu, na lavičke náhradníkov zostali Jordi Alba, Ivan Rakitič i Ousmane Dembele. Napriek tomu sa Katalánci po štvrťhodine hry ujali vedenia zásluhou mladého útočníka Joseho Arnaiza. Celta vyrovnala po exportnej strele dánskeho krídelníka Pioneho Sista z ťažkého uhla. V druhom polčase mali obe mužstvá viaceré vyložené príležitosti, no skóre sa už nezmenilo.

V 69. minúte sa v drese Barcelony objavil na trávniku 20-ročný francúzsky útočník Ousmane Dembele, ktorý od septembra minulého roka nútene pauzoval pre zranenie. Aj úvodný duel Celty a Barcelony v tejto sezóne sa skončil nerozhodne, v katalánskej metropole sa v decembri v najvyššej španielskej súťaži zrodila remíza 2:2. Celtu čaká v nedeľu v La Lige ďalšia náročná previerka - domáci duel proti Realu Madrid, ktorý má na štadióne Balaidos výkop o 20.45 h.


osemfinále Španielskeho pohára - 1. zápas:

Celta Vigo - FC Barcelona 1:1 (1:1)

Góly:
31. Sisto - 15. Arnaiz

/Lobotka odohral za domácich celý zápas/