Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 2. jún 2024Meniny má Xénia, Oxana
< sekcia Šport

Čepelová leží v nemocnici, odhlásila sa z Australian Open

Slovenka Jana Čepelová. Foto: TASR/AP

Slovenská tenistka Jana Čepelová sa odhlásila z dvojhry žien na úvodnom grandslamovom turnaji sezóny Australian Open v Melbourne Parku.

Bratislava 19. januára (TASR/Teraz.sk) - Slovenská tenistka Jana Čepelová sa nepredstaví na úvodnom grandslamovom podujatí sezóny Australian Open. Zo zdravotných dôvodov sa na poslednú chvíľu z podujatia odhlásila, v 1. kole si v utorok mala zmerať sily s nasadenou dvadsaťosmičkou Ukrajinkou Elinou Svitolinovou.
"Bohužiaľ, tento ročnik AO 2015 budem musieť zo zdravotných problémov vynechať. Pre zdravotné komplikácie ležim v nemocnici a dúfam, že sa môj stav bude zlepšovať, držte prsty v skoré uzdravenie a ďakujem všetkým za podporu," odkázala Čepelová prostredníctvom svojej oficiálne facebookovej stránky bez uvedenia ďalších podrobností.
Čepelová v generálke na Australian Open podľahla v 1. kole turnaja v Hobarte Nemke Annike Beckovej po trojsetovej bitke 7:6 (4), 5:7, 4:6. Aj týždeň predtým v Aucklande stroskotala hneď na úvodnej prekážke, keď nestačila na bývalú svetovú jednotku Američanku Venus Williamsovú. Svitolinovej súperkou v prvom kole bude "lucky loserka" Julia Putincevová z Kazachstanu.
"Janka dostala teploty, zle sa jej dýchalo a musela do nemocnice," povedala pre stz.sk Čepelovej mama, ktorá potvrdila diagnózu - zápal pľúc. Čepelová si dvorce Australian Open už ani nestihla otestovať.


Foto: Oficiálny facebook Jany Čepelovej