Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 5. máj 2024Meniny má Lesia a Lesana
< sekcia Šport

Čepelová a Rybáriková vo Florianopolise skončili vo štvrťfinále

Foto: TASR/Dušan Hein

Magdaléna Rybáriková nestačila na Američanku Venus Williamsovu a Jana Čepelová skončila na rakete Rusky Olgy Pučkovovej.

Florianopolis 28. februára (TASR) - Slovenská tenistka Jana Čepelová neuspela vo štvrťfinále dvojhry na turnaji WTA v brazílskom Florianopolise (dotácia 235.000 dolárov). Zverenka trénera Martina Zathureckého prehrala s Ruskou Olgou Pučkovovou za 75 minút hladko v dvoch setoch 1:6 a 1:6.

Za stavu 0:3 v druhom dejstve sa nechala ošetrovať pre zdravotné problémy. Čepelová nevyužila šancu prvýkrát v kariére postúpiť do semifinále na WTA Tour. Z rodiska trojnásobneho šampióna Roland Garros Gustava Kuertena si odnáša prémiu 5775 USD a 70 bodov do svetového rebríčka WTA.



dvojhra - štvrťfinále:

Olga Pučkovová (Rus.) - Jana ČEPLOVA (SR) 6:1, 6:1

Rybárikovu vyradila Williamsová


Slovenská tenistka Magdaléna Rybáriková neuspela vo štvrťfinále dvojhry na turnaji WTA v brazílskom Florianopolise (dotácia 235.000 dolárov). Zverenka trénera Petra Hubera prehrala s bývalou svetovou jednotkou Američankou Venus Williamsovou v dvoch setoch 4:6 a 0:6. V úvodnom dejstve nevyužila náskok 4:2, odvtedy už neuhrala ani gem.

Rybáriková po prehre netajila sklamanie. "V prvom sete som mala veľmi veľa šancí, viedla som 4:2 a 40:15. Ten set som mohla pokojne vyhrať, lebo v tých momentoch som bola lepšou hráčkou na kurte. Druhý set je výsledkovo krutý, ale skoro o každý gem sme sa ťahali cez zhody. Celkovo hodnotím turnaj vo Florianopolise pozitívne. Prišla som sem neskoro, mala som len jeden deň na aklimatizáciu z haly do veľkého tepla po 18-hodinovom cestovaní," povedala pre TASR slovenská dvojka.



dvojhra - štvrťfinále:

Venus Williamsová (USA) - Magdaléna RYBÁRIKOVÁ (SR) 6:4, 6:0