Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Šport

Štvrťfinále vo Washingtone bude súbojom medzi Čepalovou a Rybárikovou

Slovenská tenistka Jana Čepelová Foto: TASR/AP

Čepelová po prvý raz postúpila medzi elitnú osmičku na podujatí hlavného ženského profesionálneho okruhu. Rybáriková postupom do štvrťfinále vo Washingtone potvrdila stúpajúcu formu.

Washington 2. augusta (TASR) - Slovenské tenistky Jana Čepelová a Magdaléna Rybáriková nastúpia vo štvrtok o 22.00 SEČ proti sebe vo štvrťfinále turnaja WTA vo Washingtone (dotácia 220.000 dolárov). Čepelová si v 2. kole ako úspešná kvalifikantka poradila s Rumunkou Edinou Gallovitsovou-Hallovou v dvoch setoch 6:3, 6:4 a po prvý raz postúpila medzi elitnú osmičku na podujatí hlavného ženského profesionálneho okruhu. Rybáriková zdolala Grékyňu Eleni Daniilidouovú 6:3, 7:5, v druhom dejstve dokázala otočiť z 2:5. Obe Slovenky majú už istú prémiu 5625 dolárov a 70 bodov do svetového rebríčka WTA.

Magdaléna Rybáriková
Foto: TASR/AP
Čepelová po postupe do štvrťfinále vo Washingtone netajila spokojnosť. "Hrala som to, čo na súperku stačilo. Na začiatku druhého setu som prehrávala 0:3, no podarilo sa mi vyrovnať na 3:3 a koncovku som zvládla lepšie. Som rada, že som zvíťazila a postúpila prvýkrát do štvrťfinále na turnaji WTA. Už sa teším sa slovenské derby s Magdou Rybárikovou. Poznáme sa zo spoločných tréningov vo Fed Cupe, no pôjde o naše prvé vzájomné súťažné stretnutie," povedala pre TASR Čepelová, ktorá sa koncom júna ako kvalifikantka prebojovala do 3. kole grandslamového Wimbledonu na tráve All England Clubu.

Rybáriková postupom do štvrťfinále vo Washingtone potvrdila stúpajúcu formu. Medzi najlepšou osmičkou bola aj pred týždňom v azerbajdžanskom Baku, kde podľahla v troch setoch Američanke Julii Cohenovej. V tejto sezóne sa do štvrťfinále dostala ešte na antuke v mexickom Acapulcu. V 1. kole vo Washingtone deklasovala druhú nasadenú Juhoafričanku Chanelle Scheepersovú a odplatila jej vlaňajšiu prehru z finále turnaja v čínskom Kuang-čou.



dvojhra - 2. kolo:

Jana ČEPELOVÁ (SR) - Edina Gallovitsová-Hallová (Rum.) 6:3, 6:4, Magdaléna RYBÁRIKOVÁ (SR) - Eleni Daniilidouová (Gr.) 6:3, 7:5, Anastasia Pavľučenková (1-Rus.) - Melinda Czinková (Maď.) 6:2, 2:6, 6:3, Vania Kingová (4-USA) - Irina Falconiová (USA) 6:2, 7:6 (5),

Coco Vandewegheová (7-USA) - Aravane Rezaiová (Fr.) 6:2, 6:2, Eugenie Bouchardová (Kan.) - Oľga Govorcovová (8-Bielorus.) 1:6, 6:0, 6:3