Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 11. jún 2024
< sekcia Šport

Česi išli z Bratislavy aj taxíkmi, proti Škótsku možno s novým tímom

Na snímke futbalové reprezentácie Česka (vľavo) a Slovenska (vpravo) stoja počas štátnej hymny pred úvodným zápasom 2. skupiny B-dívizie Ligy národov Slovensko - Česko na bratislavskom Tehelnom poli v piatok 4. septembra 2020. Foto: TASR - Jaroslav Novák

Česi majú v pondelok večer nastúpiť v Olomouci proti Škótsku, pre zrušenie zápasu im hrozí kontumácia.

Praha 5. septembra (TASR) - Vedenie Futbalovej asociácie Českej republiky (FAČR) rokuje s UEFA o osude pondelňajšieho duelu v Lige národov proti Škótsku. Po prípadoch koronavírusu v českom tíme najskôr zápas zrušili, teraz je však podľa českých médií v hre možnosť nastúpiť s iným tímom.

Na hráčov, ktorí nastúpili na Slovensku, totiž čaká po návrate domov tzv. skrátená karanténa. Niektorí z nich ešte po polnoci odcestovali z Bratislavy taxíkmi, Ďalší sa vracali domov v priebehu soboty. "Späť v Česku už sú futbalisti Slavie, Sparty i Plzne," referoval v sobotu predpoludním portál idnes.cz.

Český futbalový tím pustili do zápasu slovenskí hygienici napriek pozitívnym testom členov realizačného tímu. České úrady však pokračovanie tímu pre hrozbu šírenia nákazy nepripustili - po zákroku pražskej hygieničky Martiny Marešovej a konzultácii s predsedom FAČR Martinom Malíkom poslalo vedenie národného tímu mužstvo predčasne domov.

Česi majú v pondelok večer nastúpiť v Olomouci proti Škótsku, pre zrušenie zápasu im hrozí kontumácia. Najnovšie sa však rokuje o možnosti povolať do reprezentácie úplne iných hráčov a duel by sa tak mohol uskutočniť. Celý pôvodný hráčsky výber pôjde po výhre 3:1 na Slovensku do tzv. skrátenej karantény s ďalším povinným pretestovaním pred jej ukončením. "Na zvyšok realizačného tímu a sprievod bude uvalená karanténa podľa konkrétnych pokynov jednotlivých miestnych hygienických staníc," píše idnes.cz.

"Členovia českej futbalovej reprezentácie sa od piatkového večera presúvajú v oddelených skupinách domov a do klubov," potvrdil hovorca FAČR Michal Jurman.