Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Šport

Česi na šampionáte bez Vrbatu a Zbyňka Michálka, ospravedlnili sa

Na snímke vpravo Zbyňek Michálek, archívne foto Foto: TASR/AP

Vedenie národného tímu v týchto dňoch kontaktuje Milana Michálka z Ottawy, ktorého tím vypadol v 1. kole play off s Montrealom.

Praha 28. apríla (TASR) - K českej hokejovej reprezentácii sa zatiaľ nepripoja ďalšie nové posily zo zámorskej NHL. Podľa portálu idnes.cz sa z účasti na domácom svetovom šampionáte (1.-17. mája) ospravedlnili útočníci Radim Vrbata z Vancouveru a Zbyněk Michálek zo St. Louis. Vedenie národného tímu v týchto dňoch kontaktuje Milana Michálka z Ottawy, ktorého tím vypadol v 1. kole play off s Montrealom.

"Zbyněk Michálek sa ospravedlnil z rodinných dôvodov, okrem toho nemá zmluvu. A Milanovi (Michálkovi - pozn.) sa nemôžeme dovolať," citoval idnes.cz slová asistenta trénera Jaroslava Špačeka. Do Prahy definitívne nepríde ani Radim Vrbata. "Vrbata by sa k českému tímu pripojil iba v prípade, že by Vancouver do play off vôbec nepostúpili. Má totiž problémy zvyknúť si na prechod z úzkeho klziska na široké, trvá mu to dlhší čas," doplnil Špaček.

Tréneri českého tímu pozorne sledujú vývoj série medzi Detroitom a Tampou Bay, ktorej rozhodujúci siedmy zápas je na programe v noci na stredu. V prípade vypadnutia Detroitu by bol voľný momentálne najlepší český obranca Marek Židlický. Druhou alternatívou je príchod obrancu Andreja Šustra a útočníka Ondřeja Paláta.