Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Českí tenisti v Kazachstane bez Berdycha, sužuje ho boľavé rameno

Tomáš Berdych Foto: TASR/AP

Do Astany odletí český daviscupový tím tenistov v zložení Radek Štěpánek, Lukáš Rosol, Jan Hájek a Ivo Minář.

Praha 29. marca (TASR) - Český daviscupový tím sa vo štvrťfinálovom zápase DC proti Kazachstanu (5.-7. apríla) v Astane bude musieť zaobísť bez svojho lídra Tomáša Berdycha.

Šiesty hráč svetového rebríčka sa po náročnom programe v USA, kde postúpil do semifinále tenisového turnaja v Indian Wells a štvrťfinále podujatia v Miami, ospravedlnil kapitánovi Jaroslavovi Navrátilovi pre problémy s ramenom. Informoval o tom server iDnes.cz.

"Po zápase s Gasquetom v Miami som sa ráno prebudil a rameno ma bolelo tak, že bolo jasné, že o týždeň v Kazachstane nebudem môcť hrať. Nadchádzajúce 14-denné voľno využijem na intenzívnu liečbu a odpočinok,"
zdôvodnil Berdych svoju absenciu.

"Tomášovo rozhodnutie plne chápem a rešpektujem, od roku 2003 vynechal z 25 stretnutí iba jedno jediné v Chile. Za národný tím odohral 41 zápasov, naposledy veľmi vyčerpávajúci vo Švajčiarsku. Teraz je prvoradé, aby sa dal zdravotne do poriadku, je to dôležité pre jeho osobnú kariéru i pre prípadné daviscupové semifinále," komentoval pre iDnes.cz Berdychovu neúčasť kapitán Navrátil.

Česi tak odletia do Astany s kvartetom Radek Štěpánek (43. v rebríčku ATP), Lukáš Rosol (64.), Jan Hájek (98.) a Ivo Minář (245.).