Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Šport

Tenistka Kvitová si po útoku rozcvičuje prsty, začína s tréningom

Petra Kvitová Foto: TASR/AP

Kvitová sa v decembri vo svojom byte v Prostějove stala obeťou útoku.

Praha 4. januára (TASR) - Česká tenistka Petra Kvitová začala po operácii ľavej ruky s postupným rozcvičovaním prstov. Podľa hovorcu Karela Tejkala sa jej zdravotný stav vyvíja podľa plánu.

Kvitová sa v decembri vo svojom byte v Prostějove stala obeťou útoku. Neznámy páchateľ, ktorý sa vydával za revízneho technika kotla, ohrozoval tenistku nožom a porezal ju na ľavej ruke. Ešte v ten deň absolvovala operáciu, počas ktorej jej lekári zašili poranené šľachy na článkoch všetkých prstov a aj dva nervy.

Termín jej návratu do tenisového kolotoča zatiaľ nie je známy. "Nie sú žiadne komplikácie alebo neočakávané prekážky. Petra postupne rozcvičuje prsty, čaká sa na výber stehov a ľahko začne aj s kondičným tréningom, aby bolo telo pripravené na záťaž," uviedol Kvitovej hovorca Tejkal pre portál iDnes.cz.

Česká tenistka Petra Kvitová poskytuje vyhlásenie počas tlačovej konferencie 23. decembra 2016 v Prahe. Neznámy páchateľ prepadol Kvitovú v utorok ráno 20. decembra v jej prostějovskom byte a nožom porezal na ľavej ruke. Podľa lekárov sa chirurgický zákrok vydaril, napriek tomu bude môcť hráčka chytiť raketu do ruky približne až o šesť mesiacov.
Foto: TASR/AP


Na chytení páchateľa sa angažuje aj Prostějovský tenisový klub, ktorý vypísal odmenu vo výške 100-tisíc českých korún. "Všetci máme Petru veľmi radi. Sme otrasení z toho, čo sa stalo. Veríme, že aj pomocou tejto odmeny chytí polícia toho, kto si nožom dovolil na bezbranné dievča," povedal majiteľ klubu Miroslav Černošek. Na príspevok sa zložia tenisti, tréneri, správcovia kurtov či vrátnici.