Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 18. máj 2024Meniny má Viola
< sekcia Šport

Česká lyžiarka Záhrobská bola v umelom spánku, leží na neurológii

Šárka Záhrobská Foto: TASR/AP

Lekári podľa informácii z blízkeho okolia samotnej lyžiarky našli na mozgu nešpecifikované teleso, ktoré úspešnej českej pretekárke spôsobuje problémy.

Praha 5. júla (TASR) - Česká lyžiarka Šárka Záhrobská prerušila prípravu na novú sezónu pre neurologické zdravotné problémy a týždeň bola v umelom spánku.

Lekári zatiaľ definitívnu diagnózu ešte neurčili, avšak majsterka sveta v slalome z roku 2007 naďalej leží v nemocnici s akútnymi zdravotnými problémami. Informoval o tom internetový portál idnes.cz

Lekári podľa informácii z blízkeho okolia samotnej lyžiarky našli na mozgu nešpecifikované teleso, ktoré úspešnej českej pretekárke spôsobuje problémy.

"Šárka Záhrobská vinou akútnych zdravotných problémov dočasne prerušuje prípravu na nadchádzajúcu sezónu. V súčasnej dobe je hospitalizovaná, finalizuje sa jej neurologická diagnóza a budú sa vyberať spôsoby a formy riešenia jej zdravotných problémov," uviedol v oficiálnom vyhlásení zastupujúca agentúra Česká sportovní.

Záhrobská bola týždeň v umelom spánku, v týchto dňoch už je pri vedomí a komunikuje s okolím. Svoju definitívnu diagnózu však ešte nepozná.

"Najskôr s ohľadom na tieto rozhodnutia a hlavne následnú úspešnosť liečby bude zrejmé, kedy opäť začne športovať a kedy obnoví prípravu," uviedol Záhrobskej hovorca Karel Tejkal: "Šárka je však bojovníčka a plán sústredenia pre jesennú časť prípravy zatiaľ nemení." Česká lyžiarska jednotka sa mala na sezónu pripravovať pod vedením nového trénera Klausa Mayrhofera z Rakúska.