Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Šport

Slovenský útočník Bartek pokoril v Prahe Slaviu

Martin Bartek, archívne foto Foto: TASR/Martin Baumann

Martin Bartek prispel troma gólmi k výhre Liberca 4:3 po samostatných nájazdoch nad Slaviou Praha.

Praha 27. novembra (TASR) - Troma gólmi prispel slovenský útočník Martin Bartek k výhre Liberca 4:3 po samostatných nájazdoch v utorňajšom dohrávke 21. kola českej extraligy nad Slaviou Praha na jej ľade.

"Len nás mrzí ďalšia strata bodu, ale berieme aj dva," uviedol Bartek v reakcii pre portál hokej.cz na to, že ešte šesť minút pred záverečnou sirénou viedli 3:1. Jeho mužstvu sa už viackrát v sezóne stalo, že nezvládlo záverečné minúty a zbytočne tak prišlo o cenné body. "Mali sme to už kontrolovať, ale zase sme urobili nejaké chyby," konštatoval slovenský kanonier a dodal: "Tých bodov sme už stratili dosť, v konečnom účtovaní nám môžu chýbať. Dvakrát sme mali puk na hokejke, ale namiesto toho, aby sme ho vyhodili, tak sme si prihrali nakrátko a po aktívnom forčekingu súpera sme inkasovali dva góly."

Spokojný tak mohol byť akurát s vlastným výkonom, keď k dvom gólom v riadnom hracom čase pridal aj tretí v samostatných nájazdoch, po ktorom brali dva body. "Pred zápasom by sme dva body brali," priznal autor hetriku, ktorého rozhodujúci gól musel ešte "odobriť" videorozhodca. "Hneď som vedel, že to bude gól, pretože spojnica má trocha iný zvuk," zdôraznil.

Slovák si po zápase odniesol aj cenu ako najlepší hráč Liberca. "Mne sa tu vždy hralo dobre. Ešte, keď som hral v Pardubiciach, tak som na Slavii nejaké góly dával. Ale hlavne mi vyhovuje hra Slavie. Snaží sa hrať agresívny hokej, dosť forčekujú a z toho prepadajú a vznikajú okienka v ich obrane. Čakali sme na situácie dvaja na jedného a mali sme z toho celkom dosť šancí."

V tejto sezóne sa ale mužstvo Liberca ťažko presadzuje na klziskách súperov. "Tuším sme vyhrali len v Třinci, Kladne a teraz na Slavii je to tretie víťazstvo," zalovil v pamäti Bartek. "Doma hráme celkom dobre, ale body z vonku nám jednoducho chýbajú. Ak sa chceme posunúť v tabuľke vyššie, musíme začať vyhrávať aj vonku," je si vedomý bývalý slovenský reprezentant, ktorému pri samostatnom nájazde nechýbalo sebavedomie: "Keď dáte v zápase dva góly, tak nad tým nerozmýšľate, máte uvoľnené ruky a cítite sa dobre. Vedel som, čo urobím, našťastie mi to ideálne vyšlo."