Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Česká polícia obvinila hokejového trénera Růžičku zo sprenevery

Na archívnej snímke tréner českej hokejovej reprezentácie Vladimír Růžička (hore) sleduje svojich zverencov v semifinále zápasu Kanada - ČR na MS v hokeji 2015 v Prahe 16. mája 2015. Foto: TASR/AP Photo

Růžičku preverovala pražská polícia kvôli podozreniu, že ešte ako tréner hokejovej Slavie chcel po rodičoch mladých hráčov peniaze za to, že im pomôže v kariére.

Praha 27. januára (TASR) - Polícia ČR obvinila bývalého trénera hokejovej reprezentácie Vladimíra Růžičku zo sprenevery. Na svojom oficiálnom webe o tom informoval Český rozhlas.

Růžičku preverovala pražská polícia kvôli podozreniu, že ešte ako tréner hokejovej Slavie chcel po rodičoch mladých hráčov peniaze za to, že im pomôže v kariére. "Synovi bola ponúknutá zmluva v hodnote päťtisíc korún s tým, že účasť v družstve mužov nie je podmienená iba hokejovou dovednosťou, ale zároveň vzťahom k Slavii, ktorý by sa mal prejaviť nejakým peňažným darom. A ten sme mali odovzdať trénerovi Růžičkovi. Bolo to tristotisíc korún," opísala ponuku matka jedného z mladých hokejistov.

Ako prvý obvinil Růžičku už pred vlaňajším svetovým šampionátom na domácej pôde v Prahe a Ostrave podnikateľ Miroslav Palaščák. Na internete zverejnil nahrávku, ktorá naznačovala, že vtedajšiemu koučovi Slavie zaplatil peniaze za to, že jeho syn bude môcť ďalej hrať hokej.

Růžička vraj peniaze skutočne prijal, ale neskôr ich vrátil. Český zväz ľadového hokeja neurobil žiadne unáhlené rozhodnutia a Růžička pri tíme pred domácim šampionátom zostal. "Bol by som za šaša, ak by som si na základe toho, čo je v súčasnosti k dispozícii, dovolil odvolať trénera dva týždne pred svetovým šampionátom v Českej republike," povedal vtedy šéf zväzu Tomáš Král.

Růžička neskôr z funkcie reprezentačného kouča odstúpil. Stalo sa tak 9. júna. "Vzhľadom na pokračovanie mediálnej kampane, ktorá je namierená a sústavne a účelovo vedená proti mne a začala sa už pred májovým domácim šampionátom, som sa rozhodol odstúpiť z funkcie," uviedol 53-ročný kouč, ktorý všetky obvinenia poprel.