Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

Baroš v českom národnom tíme končí, ďalším adeptom je Rosický

Milan Baroš Foto: TASR/AP

Baroš, ktorý je so 41 presnými zásahmi druhým najlepším strelcom v histórii českej reprezentácie, čelil tvrdej kritike médií aj fanúšikov.

Varšava 22. júna (TASR) - Český futbalista Milan Baroš po štvrťfinálovej prehre 0:1 s Portugalskom na EURO 2012 spoluhráčom v kabíne oznámil, že to bol jeho posledný zápas za národný tím.

Podľa oficiálneho stanoviska Futbalovej asociácie Českej republiky najlepší strelec EURO 2004 sa v šatni rozlúčil aj s realizačným tímom. Útočník Galatasarayu Istanbul by mal v najbližších dňoch aj oficiálnou cestou oznámiť, že najcennejší dres si už neoblečie.

Baroš, ktorý je so 41 presnými zásahmi druhým najlepším strelcom v histórii českej reprezentácie, čelil tvrdej kritike médií aj fanúšikov za "strelecké suchoty" v posledných rokoch v najcennejšom drese. Na turnaji ho dokonca jeho krajania v hľadisku vypískali.

"Tridsaťročný útočník bol pod paľbou ostrej kritiky už dlhší čas, čo vyvrcholilo v prvom zápase proti Rusku, keď ho striedali a časť publika ho vypískala," uvádza sa v stanovisku FAČR.

O konci reprezentačnej kariéry vážne uvažuje aj stredopoliar a kapitán štvrťfinalistu prebiehajúceho šampionátu Tomáš Rosický. Ten pre zranenie na šampionáte chýbal v zápasoch s Poľskom a Portugalskom.

"Rád by som pokračoval, na druhej strane už nie som najmladší a problémom je kondícia. Musím si vziať čas na rozmyslenie. Opakujem, rád by som pokračoval, ale nie som hlupák. Viem, že starnem a musím brať do úvahy to, čo je pre mňa dobré," cituje 31-ročného hráča oficiálny web jeho zamestnávateľa Arsenalu Londýn.