Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Šport

Český tenista Berdych odchádzal s trpkými pocitmi

Britský tenista Andy Murray (vľavo) si podáva po víťazstve ruku s Čechom Tomášom Berdychom v semifinále grandslamového turnaja US Open 8. septembra 2012 v New Yorku. Foto: TASR/AP Photo

Podľa Berdycha sa zápas s Murrayom pri takých poveternostných podmienkach vôbec nemal odohrať.

New York 9. septembra (TASR) - Sklamaný český tenista Tomáš Berdych vyhlásil, že jeho semifinálový duel na grandslamovom turnaji US Open proti Andymu Murraymu výrazne ovplyvnil silný vietor a zápas sa pri takých poveternostných podmienkach vôbec nemal odohrať.

Na adresu organizátorov, ktorých rozhodnutie mu údajne nedovolilo predviesť svoju hru "v plnej paráde", povedal: "Nikoho to nezaujíma."

V New Yorku sa už piaty raz za sebou odohrá finálový duel s odkladom pre zlé počasie. Kurt je len pod holým nebom a vonkajšie podmienky tak vplývajú na zápasy. Aj preto Berdych opustil americkú metropolu s istou dávkou trpkosti. "Náš šport si vyžaduje pravidlo, ktoré by neumožňovalo hrať v takýchto podmienkach," povedal premožiteľ Švajčiara Rogera Federera. "Hrať taký veľký turnaj bez strechy nad kurtom - to je niečo, nad čím sa treba zamyslieť."

Berdych vinil zo svojich 62 nevynútených chýb najmä vietor. "Toľko som ich urobil asi vo všetkých zápasoch do semifinále dokopy, nevidím iný dôvod, prečo by sa moja hra tak pokazila. Je to smutné. Myslím, že som mal celkom dobrú šancu. Najlepšie to vystihujú slová, že víťazstvo odo mňa odvial vietor," dodal.