Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Český útočník Komínek po vzájomnej dohode skončil v Skalici

Na archívnej snímke Tomáš Komínek zo Skalice (v popredí) a brankár Michal Valent z Nitry v 17. kole hokejovej Tipsport Lig v 17. kole hokejovej Tipsport Ligy medzi HK Nitra a HK 36 Skalica 30. októbra 2015 v Nitre. Foto: TASR/Henrich Mišovič

Dvadsaťpäťročný pravý krídelník v tejto sezóne nazbieral v 36 zápasoch 13 bodov za päť gólov a osem asistencií.

Skalica 5. januára (TASR) - Český hokejový útočník Tomáš Komínek už nie je hráčom HK 36 Skalica. Dvadsaťpäťročný pravý krídelník, ktorý prišiel na Záhorie v priebehu minulej sezóny, ukončil svoje pôsobenie v aktuálne desiatom tíme Tipsport Ligy na vlastnú žiadosť. Skalický klub zároveň vyradil z kádra aj útočníka Lukúša Klímu.

Komínek v tejto sezóne nazbieral v 36 zápasoch 13 bodov za päť gólov a osem asistencií. "Tomáš od začiatku prebiehajúceho ročníka hľadal svoju minuloročnú tvár a aj napriek veľkému množstvu šancí, ktoré dostal, nedokázal ich zúžitkovať tak, ako si obe strany predstavovali. Tomáš za nami prišiel sám so žiadosťou o uvoľnenie, ktoré by mu trochu rozviazalo ruky. Vážime si prácu, ktorú pre klub odviedol a rovnako si vážime jeho triezveho a objektívneho úsudku o aktuálnej forme," uviedol pre klubový web hk36.sk generálny manažér HK 36 Tibor Martinčič.

Skaličanov opúšťa aj Lukáš Klíma, ktorý mal podľa Martinčiča porušiť zásady slušného správania. Dvadsaťpäťročný krídelník sa vracia do prvoligovej Senice. "Vyradenie Lukáša Klímu z nášho kádra sa zakladá najmä a len na jeho neprípustnom správaní. Hráč nerešpektuje členov hráčskeho ako i realizačného tímu a bez patričnej úcty si vydobýja pozíciu, ktorá mu, žiaľ, podľa herných výsledkov neprináleží. S kamžitou platnosťou preto rušíme jeho striedavý štart a posielame ho naspäť do kmeňového klubu HC Dukla Senica," uviedol generálny manažér HK 36 na adresu Klímu, ktorý v tomto ročníku odohral v zeleno-bielom drese 22 stretnutí s bilanciou dva góly a štyri asistencie.