Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Šport

Pri leteckom nešťastí stratili členov, no stali sa víťazmi pohára

Príbuzní hráčov brazílskeho futbalového tímu Chapecoense, ktorí zahynuli počas leteckého nešťastia, plačú na štadióne Arena Condado počas spomienkového stretnutia v brazílskom Chapecu 30. novembra 2016. Foto: TASR AP

Na konto Chapecoense poputujú dva milióny dolárov, za svoj mimoriadny akt Fair Play dostane kolumbijský klub polovicu z tejto sumy.

Asunción 5. decembra (TASR) - Oficiálnymi víťazmi juhoamerickej pohárovej súťaže Copa Sudamericana sa po leteckej tragédii v Kolumbii stali futbalisti AF Chapecoense. Oznámila to Juhoamerická futbalová konfederácia (CONMEBOL), ktorá vyhovela žiadosti finálového súpera Atlético Nacional Medellín. Lietadlo s hráčmi brazílskeho tímu sa zrútilo počas cesty na odvetu finále do Kolumbie.

Na konto Chapecoense poputujú dva milióny dolárov, za svoj mimoriadny akt Fair Play dostane kolumbijský klub polovicu z tejto sumy. Pri leteckom nešťastí zomrelo celkovo 71 osôb, z toho 19 futbalistov. Pád lietadla minulý pondelok z výšky 3300 metrov ako zázrakom prežilo šesť ľudí - traja futbalisti, dvaja členovia posádky a jeden novinár. V sobotu sa s obeťami tragédie na štadión v meste Chapecó prišlo napriek hustému dažďu rozlúčiť približne 20.000 ľudí. Informovala o tom agentúra dpa.