Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Šport

Brazílsky klub Chapecoense sa vrátil na miesto leteckej tragédie

K havárii lietadla s brazílskymi futbalistami klubu Chapecoense došlo v pondelok 28. novembra 2016 krátko pred polnocou miestneho času v kolumbijskej provincii Antioquia, v hornatej oblasti neďaleko mesta Medellín. Foto: Twitter

Delegácia klubu vrátane troch futbalistov, ktorí pád lietadla prežili, navštívila tiež nemocnicu v kolumbijskom Medelline.

Medellin 10. mája (TASR) - Brazílsky futbalový klub Chapecoense sa prvýkrát vrátil na miesto leteckej tragédie, pri ktorej zahynuli v novembri 2016 takmer všetci hráči. Delegácia klubu vrátane troch futbalistov, ktorí pád lietadla prežili, navštívila tiež nemocnicu v kolumbijskom Medelline.



"Nie je nič lepšie ako byť späť a poďakovať týmto ľuďom, ktorí nám poskytli lekársku opateru," povedal obranca Alan Ruschel. Medzi 71 obeťami leteckého nešťastia v Kolumbii bolo 19 členov Chapecoense. Mužstvo cestovalo do Kolumbie na finálový zápas Juhoamerického pohára proti Atleticu Nacional, stroj sa však pre nedostatok paliva zrútil 13 km od Medellinu v hornatej oblasti kolumbijskej provincie Antioquia. Zo 77 osôb na palube prežili iba šiesti - traja futbalisti, dvaja členovia posádky a jeden novinár. Informovala agentúra AP.