Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 4. máj 2024Meniny má Florián
< sekcia Šport

Chára a Kopecký si uctili Demitru, venovali mu medailu

Kapitán slovenskej hokejovej reprezentácie Zdeno Chára dvíha cenu za druhé miesto na svetovom šampionáte v ľadovom hokeji 20. mája 2012 v Hartwall aréne v Helsinkách. Prišiel si ju prevziať v drese s číslom 38, ktoré patrilo zosnulému kapitánovi slovenskej hokejovej reprezentácie Pavlovi Demitrovi. Foto: TASR/Pavel Neubauer

Počas nedeľňajšieho záverečného ceremoniálu si prišli pre medaily prezlečení do dresov s jeho 38-čkou.

Helsinki 21. mája (TASR) - Kapitán Zdeno Chára a útočník Tomáš Kopecký venovali svoje strieborné medaily zo 76. MS svojmu bývalému kolegovi a nebohému kamarátovi Pavlovi Demitrovi. Počas nedeľňajšieho záverečného ceremoniálu si prišli pre medaily prezlečení do dresov s jeho 38-čkou.

"Počas celého turnaja sme mysleli na Paľka, stále je v našich myšlienkach a stále nám chýba. Na konci sme si ho chceli ešte uctiť a veríme, že sa na nás zhora pozeral. Sme veľmi radi, že sme mohli odohrať veľmi kvalitný turnaj pre neho, pre všetkých ľudí doma a pre všetkých, ktorí nám držali palce," vyhlásil po zápase Chára.

Bývalý kapitán slovenskej reprezentácie Pavol Demitra zomrel 7. septembra pri tragickej leteckej havárii s celým tímom Lokomotivu Jaroslavľ. "Už po štvrťfinále sme si hovorili, že keď dosiahneme úspech, tak spravíme nejakú spomienku. Celý turnaj sme hrali za neho, aj s ním," povedal Kopecký. Obaja hráči sa dostali k dresom s Demitrovým menom až tesne pred finálovým zápasom. "Som rád, že si môžeme aj takto uctiť jeho pamiatku. Paľo mi veľmi pomohol v mojej kariére a aj takto som sa mu chcel odvďačiť, aby vedel, že na neho nikto nezabudne," uviedol tridsaťročný útočník.

Kopecký sa ešte pred finále spojil aj s Demitrovou manželkou Majkou, ktorá sa takejto spomienke potešila. "Volal som s ňou už v sobotu a spýtal som sa, či takéto gesto môžeme spraviť. Samozrejme s tým nemala žiadny problém. Som rád, že sme si ho mohli uctiť a verím, že to sledoval celý svet."