Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Šport

Chelsea Londýn zdolala Tottenham a získala Ligový pohár

Hráč Tottenhamu Andros Townsend (vľavo) a hráč Chelsea Cesar Azpilicueta v súboji o loptu vo finále English League Cup Chelsea Londýn - Tottenham Hotspur v Londýne 1. marca 2015. Foto: TASR/AP

"The Blues" získali trofej piatykrát v histórii.


Londýn 1. marca (TASR) - Futbalisti Chelsea Londýn sa stali víťazmi Anglického ligového pohára. V nedeľňajšom londýnskom finále zdolali vo Wembley Tottenham Hotspur 2:0, keď o triumfe rozhodli John Terry a Diego Costa, ktorého strele pomohol do bránky ešte domáci obranca Kyle Walker. "The Blues" sa tešili z trofeje po prvý raz od roku 2007. Celkovo ich získali už päť, čím sa vyrovnali Aston Ville a viac ich má vo svojej zbierke len Liverpool (8).

"Každý pohár je špeciálny. Keď sa už dostanete do finále, chcete uspieť. Teší nás aj to, že sme zdolali taký dobrý tím, ako je Tottenham. Verím, že pridáme ešte viac trofejí pre nášho trénera a celý klub. Zisk pohára uprostred sezóny nám pred ďalšími zápasmi dodá viac sebadôvery," cituje BBC brankára Chelsea Londýn Petra Čecha. Na jeho slová nadviazal aj útočník Diego Costa: "Verím, že je to len jedna z mnohých trofejí. Cítim sa veľmi hrdý a šťastný. A druhý gól? Samozrejme, strelil som ho ja. Kto iný?"

Radosť neskrýval ani kormidelník Chelsea Londýn Jose Mourinho: "Som šťastný. Finále nie sú predsa na to, aby sme si zahrali, ale na to, aby sme víťazili. Celú súťaž sme zobrali vážne. Mali sme náročné zápasy, aj náročné finále. Každý však odviedol skvelú prácu."

Tréner Tottenhamu Mauricio Pochettino aj napriek prehre nemal na svojich zverencov ťažké srdce. "Najprv chcem pogratulovať Chelsea k víťazstvu a rovnako tak aj svojím hráčom - hrali veľmi dobre. Bojovali sme až do posledného momentu a to je podstatné. Máme mladý káder a pre mnohých to bolo prvé finále."

sumár:
Chelsea Londýn - Tottenham Hotspur 2:0 (1:0)
Góly:
45. Terry, 56. Costa