Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 18. máj 2024Meniny má Viola
< sekcia Šport

Chelsea Londýn suverénne postúpil do finále MS klubov FIFA

Futbalista Chelsea Londýn Juan Mata (vľavo) a hráč CF Monterrey Jesus Corona v prvom semifinálovom zápase Foto: TASR/AP

O titul svetového klubového šampióna budú bojovať 16. decembra (nedeľa) o 11.30 s brazílskym Corinthians.

Jokohama 13. decembra (TASR) - Futbalisti Chelsea Londýn suverénne vo štvrtok postúpili do finále MS klubov FIFA v japonskej Jokohame, keď v semifinále zdolali mexický CF Monterrey 3:1. V boji o titul svetového klubového šampióna sa stretnú s brazílskym Corinthians, ktorý si už v stredu poradil s africkým majstrom Al-Ahly 1:0.

"The Blues" dokázali v prvom polčase snahu pretaviť v gól Juana Matu v 17. minúte po peknej kombinácii, Španiel umne zakončil k bližšej tyči po centri Ashleyho Colea. Úradujúci víťaz Ligy majstrov excelentne vstúpil do druhého dejstva a zápas v ňom rozhodol za tri minúty minúty. Najprv sa Belgičan Eden Hazard takmer hneď po rozohrávke skvele z krídla prehnal okolo obrancu a prihral loptu Fernandovi Torresovi, ktorého strelu si mexický obranca smolne zrazil do siete. V 48. minúte Torres z rýchlej akcie pekne prihral Matovi, ktorého spätný center si nešťastne zrazil do siete Darvin Chavez a rozhodcovia mu pripísali vlastný gól. V nadstavenom čase uzavrel skóre stretnutia na Aldo De Nigris z Monterrey.

Reakcie po zápase:

"Bol to z našej strany dobrý zápas, hrali sme v tempe, dobre sme kombinovali a mali sme viacero šancí. Výkon nášho tímu ma potešil," zhodnotil duel tréner víťazov Rafael Benitez, ktorý chválil najmä krajana Fernanda Torresa: "Hral dobre. Je už oveľa sebavedomejší a dúfam, že mu to vydrží aj naďalej."

"Mrzí nás, že sme prehrali spôsobom, pri ktorom sme v jednom krátkom úseku úplne stratili koncentráciu," vyjadril sa tréner Monterrey Victor Vucetich Rojas.



MS klubov v Japonsku (semifinále):

CF Monterrey - Chelsea Londýn 1:3 (0:1)

Góly: 90.+1 De Nigris - 17. Mata, 46. Torres, 48. Chavez (vlastný)


Ďalší program:

o 3. miesto, Jokohama, 16. decembra:

8.30 SEČ Al-Ahly - CF Monterrey


finále, Jokohama, 16. decembra:

11.30 Corinthians - Chelsea Londýn