Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Chorého Škrtela nahradí v zápase s Českom Marián Čišovský

Na snímke hráči slovenskej reprezentácie, zľava Kornel Saláta, Marek Sapara, Marek Bakoš a Martin Škrtel. Foto: TASR/Michal Svítok

Slováci ukončia kalendárny rok 2012 priateľským zápasom s Českom, ktorý sa uskutoční v Olomouci v stredu 14. novembra.

Bratislava 11. novembra (TASR) - Na nedeľňajšom zraze slovenskej futbalovej reprezentácie pred zápasom s Českom chýbali v Senci viacerí hráči plniaci si ligové povinnosti v kluboch. Trénerské duo Stanislav Griga - Michal Hipp muselo urobiť navyše v nominácii aj vynútenú zmenu, keď chorého kapitána Martina Škrtela z FC Liverpool nahradil Marián Čišovský.

Škrtel ani nenastúpil v nedeľu v drese FC Liverpool v ostrosledovanom šlágri anglickej ligy s Chelsea Londýn. V Taliansku proti sebe v čase zrazu nastúpili Juraj Kucka z FC Janov a Marek Hamšík z SSC Neapol. Večer sa v šlágri českej Gambrinus ligy v Olomouci predstavila Plzeň s ofenzívnymi Michalom Ďurišom a Marekom Bakošom. Chýbal aj obranca Zenitu Petrohrad Tomáš Hubočan, z ligového súboja Žiliny s Trenčínom sa do Senca ponáhľal stredopoliar Viktor Pečovský a v Turecku si plnil povinnosti aj Miroslav Stoch z Fenerbahce Istanbul.

"Schádzame sa už tradične po dva dni. Dnes je to rovnako, privítali sme na zraze zatiaľ 9 hráčov. Martin Škrtel vypadol z nominácie, leží doma s vírusovým ochorením. Donominovali sme na jeho miesto Mariána Čišovského. Brankár Dušan Kuciak, mladý Vlado Weiss a Viktor Pečovský sa k tímu pripoja ešte večer. Zdravotné problémy majú Breznaník a Pauschek, sú ale tu, absolvujú vyšetrenia našimi lekármi a uvidíme," povedal na tlačovej konferencii tréner Michal Hipp.

Rok ukončia Slováci zápasom s Českom

Slováci ukončia kalendárny rok 2012 priateľským zápasom s Českom, ktorý sa uskutoční v Olomouci v stredu 14. novembra o 17.30 h. V ére samostatnosti odohrali Slováci s rivalom z Česka osem zápasov, vo dvoch vyhrali, vo dvoch remizovali a 4-krát prehrali. V aktuálnom rebríčku FIFA patrí tímu českého kouča Michala Bílka 25. pozícia, Slováci sú na 43. priečke.

"Česko je náš tradičný súper. Je veľmi kvalitný, veď je to štvrťfinalista ME. Čaká nás ťažký zápas. Proti Čechom to má vždy ten federálny náboj, určite to bude zaujímavý zápas. Z nášho pohľadu chceme nadviazať na kvalitné výkony proti Lotyšsku a Grécku, no lepšie výsledkovo. Hoci ten výsledkový tlak nebude až taký veľký, ale výsledok proti Česku sa počíta," dodal kouč Stanislav Griga.

Po dlhšom čase sa do najcennejšieho dresu vrátil Jakub Sylvestr z nemeckého druholigového Aue. Tréneri si všimli dobrú formu tohto útočníka, ktorý by mohol byť odpoveďou na problémy v slovenskej ofenzíve. "Ja som najmä rád, že som tu. Tréneri si ma všimli, chcel by som splatiť dôveru," povedal bývalý hráč Slovana Bratislava a Dinama Záhreb, z ktorého hosťuje v Nemecku.

V oklieštenom zložení v nedeľu večer absolvovali Slováci úvodnú tréningovú jednotku, ďalšiu mali v pláne v pondelok popoludní v Senci. V utorok bude nasledovať presun do Olomouca s oficiálnym predzápasovým tréningom o 17.00.

Aktualizovaná nominácia SR na prípravný zápas s ČR (14. novembra, Olomouc):

brankári: Dušan Kuciak (Legia Varšava), Dušan Perniš (Pogoň Štetín), Matúš Putnocký (Slovan Bratislava)

obrancovia: Peter Pekarík (Hertha Berlín), Michal Breznaník (Amkar Perm), Marián Čišovský (Viktoria Plzeň), Tomáš Hubočan (Zenit Petrohrad), Kornel Saláta (FK Rostov), Radoslav Zabavník (1. FSV Mainz 05), Lukáš Pauschek (Slovan Bratislava)

stredopoliari: Vladimír Weiss (Delfino Pescara), Juraj Kucka (FC Janov), Viktor Pečovský (MŠK Žilina), Ľubomír Guldan (Ludogorec Razgrad), Miroslav Stoch (Fenerbahce Istanbul), Marek Hamšík (SSC Neapol), Marek Sapara (Trabzonspor AS)

útočníci: Marek Bakoš, Michal Ďuriš (obaja Viktoria Plzeň), Jakub Sylvestr (Erzgebirge Aue)

Náhradníci:

brankári: Kamil Čontofalský (Slavia Praha), Matúš Kozáčik (Viktoria Plzeň)

obrancovia: Ľubomír Michalík (FC Portsmouth), Jozef Piaček (MŠK Žilina), Marek Čech (Trabzonspor AS)

stredopoliari: Karim Guédé (SC Freiburg), Erik Jendrišek (SC Freiburg), Roman Procházka (Levski Sofia), Róbert Jež (Zaglebie Lubin), Tomáš Kóňa (FK Senica), Peter Grajciar (Sparta Praha)

útočníci: Stanislav Šesták (Bursaspor), Filip Hološko (Besiktas Istanbul), Róbert Vittek (Trabzonspor AS), Dávid Škutka (MFK Košice)