Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Chorvát Asanovič je novým technickým riaditeľom DAC D. Streda

Na snímke znak futbalového klubu FK DAC Dunajská Streda 1904 Foto: TASR/Martin Baumann

Na pozícii technického riaditeľa pre futbal bude medzi jeho hlavné úlohy patriť podpora a pomoc trénerskému štábu i poradenstvo vo všetkých oblastiach klubového života.

Dunajská Streda 20. októbra (TASR) - Chorvát Aljoša Asanovič sa stal novým technickým riaditeľom futbalového klubu DAC Dunajská Streda. Dlhoročný chorvátsky reprezentant a bronzový medailista z MS podpísal zmluvu na tri roky, informoval oficiálny web fortunaligistu.

Na pozícii technického riaditeľa pre futbal bude medzi jeho hlavné úlohy patriť podpora a pomoc trénerskému štábu i poradenstvo vo všetkých oblastiach klubového života. Trénerom má pomáhať s prípravou hráčov a taktiky. Na starosti bude mať aj medzinárodné vzťahy klubu, vytvorenie stratégie pozorovania hráčov a efektívneho systému skautingu, riadenie prestupov, sledovanie a analýzu súperov.

"Náš klub FC DAC 1904 si od príchodu pána Asanoviča sľubuje celkovo zvýšenie profesionálneho fungovania klubu, a to na všetkých úrovniach jeho riadenia, od mládeže až po A-mužstvo. Nakoľko hlavným poslaním nášho klubu je práca s mladými futbalistami a ich rozvoj, nový technický riaditeľ bude aktívne zapojený aj do budovania mládežníckej akadémie, s cieľom výchovy mladých hráčov a ich integrácie do prvého tímu dospelých," informuje stránka DAC.

Štyridsaťosemročný rodák zo Splitu počas aktívnej kariéry pôsobil vo francúzskej, španielskej, anglickej aj talianskej najvyššej súťaži, hrával aj v Grécku, Rakúsku a Austrálii. Juhosláviu reprezentoval trikrát, Chorvátsko 62-krát a prispel k tretiemu miestu "šachovnicových" na MS 1998 a štvrťfinálovej účasti na ME 1996.

Po skončení hráčskej kariéry pôsobil ako tréner, keď deväť rokov robil asistenta ďalšej chorvátskej legende Slavenovi Biličovi. Na EURO 2008 doviedli svoj tím do štvrťfinále. Naposledy spolu viedli moskovský Lokomotiv aj so slovenským reprezentantom Jánom Ďuricom.