Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

CHOVANEC: S mužstvom teraz zamáva každá nepriaznivá okolnosť

Na snímke tréner Slovana Jozef Chovanec v zápase skupinovej fázy Európskej ligy v I-skupine medzi ŠK Slovan Bratislava - Sparta Praha 23. októbra 2014 v Bratislave. Foto: TASR/Pavel Neubauer

Slovanisti pôsobia v skupinovej fáze Európskej ligy UEFA ako fackovací panák, po debakli 0:5 s Young Boys Bern a prehre 0:2 s Neapolom prišiel tretí zlý výsledok proti Sparte.

Bratislava 24. októbra (TASR) - Premiéru v pozícii trénera futbalistov ŠK Slovan Bratislava si rozhodne predstavoval inak. Jozef Chovanec nedokázal trápiacemu sa slovenskému majstrovi vytrhnúť tŕň z päty a po prehre 0:3 so Spartou Praha vo štvrtkovom súboji Európskej ligy UEFA 2014/2015 trefne skonštatoval, že veľký podiel na nepriaznivom výsledku nesie súčasné psychologické rozpoloženie hráčov.

"Dlhší čas sme nehrali súťažný zápas, ale to nebol náš hlavný problém. Tým je, že v hlavách hráčov sa za nepriaznivého stavu 0:1 a 0:2 začali premietať neúspechy z predošlých zápasov. Mužstvo je v takom stave, že s ním teraz zamáva každá nepriaznivá okolnosť," povedal Chovanec, ktorý prišiel do Slovana minulý týždeň a vo funkcii trénera nahradil Františka Straku. Za krátky čas s mužstvom, ktoré má z posledných ôsmich zápasov bilanciu 0-1-7 a skóre 1:21, nedokázal spraviť zázrak.




Napriek prehre rozdielom triedy s bývalým federálnym rivalom našiel nový kouč "belasých" aj jedno pozitívum. "Videl som hráčov v akcii. Mal som možnosť si urobiť obraz o tom, čoho sú schopní a ako reagujú na jednotlivé situácie. Študijný materiál je to výborný. Bohužiaľ, daňou za neho je trpká chuť prehry. Dávame veľmi málo gólov, to je veľký problém. Nemáme útočníkov, ktorí by boli hladní po góloch. Ale musíme pracovať s materiálom, aký máme, aby sme boli schopní konkurencie. Verím, že sa od súčasného nepriaznivého stavu odrazíme už v nedeľu v Ružomberku," dodal Chovanec.

Slovanisti pôsobia v skupinovej fáze Európskej ligy UEFA ako fackovací panák, po debakli 0:5 s Young Boys Bern a prehre 0:2 s Neapolom prišiel tretí zlý výsledok proti Sparte, ktorá mala byť pre slovenský tím papierovo najhrateľnejším súperom. "Lenže rozdiel medzi mužstvami bol evidentný. Sparťania hrali v pohode, sebavedomo, výborne kombinovali. A naopak, naši hráči boli v útlme."