Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Šport

Cibulková aj Kližan nastúpia na Australian Open proti nasadeným

Slovenská tenistka Dominika Cibulková (vpravo) a čínska tenistka Na Li počas finálového zápasu ženskej dvojhry proti čínskej tenistke Na Li na grandslamovom turnaji Australian Open 25. januára 2014 v Melbourne. Foto: TASR/AP

Danielu Hantuchovú čaká turnajová dvadsaťtrojka Ruska Svetlana Kuznecovová. Schmiedlová proti Ruske Kasatkinovskej. Rozhodol o tom piatkový žreb.

Melbourne 15. januára (TASR) - Slovenská tenistka Dominika Cibulková nastúpi v 1. kole dvojhry na grandslamovom turnaji Australian Open v Melbourne proti nasadenej dvadsaťosmičke Francúzke Kristine Mladenovicovej. Danielu Hantuchovú čaká turnajová dvadsaťtrojka Ruska Svetlana Kuznecovová. Rozhodol o tom piatkový žreb.

Anna Karolína Schmiedlová si ako nasadená dvadsaťsedmička zmeria sily s talentovanou Ruskou Dariou Kasatkinovou. Magdaléna Rybáriková sa stretne s Belgičankou Yaninou Wickmayerovou. Súperom jediného slovenského zástupcu v mužskom singli Martina Kližana bude Španiel Roberto Bautista Agut nasadený ako číslo 24. Šancu postúpiť z kvalifikácie do hlavnej súťaže ešte majú Jozef Kovalík, Kristína Kučová a Jana Čepelová.

PRÍPRAVA NA AUSTRALIAN OPEN Po nevydarených dvoch týždňoch budem hrať už Australian Open opäť s mojou raketou značky Head a verím, že to bude lepšie. Boľavé rameno je už v poriadku, trénujem a sústredím sa už na prvé kolo.

Posted by Martin Kližan on Thursday, January 14, 2016


Kližan má s Bautistom Agutom nepriaznivú bilanciu 1:4. V tomto roku zatiaľ čaká na prvé víťazstvo, na turnajoch v Dauhe a Sydney vypadol v 1. kole. "Po nevydarených dvoch týždňoch budem hrať na Australian Open už opäť s mojou raketou značky Head a verím, že to bude lepšie. Boľavé rameno je už v poriadku, trénujem a sústredím sa už na prvé kolo," uviedol zverenec trénera Martina Hromca prostredníctvom facebooku.

Cibulková, finalistka Australian Open z roku 2014, má s Mladenovicovou priaznivú bilanciu 5:0. Naposledy sa stretli vlani v auguste v americkom New Haven, kde vyhrala Slovenka po trojsetovej bitke. Hantuchová, semifinalistka z roku 2008, prehráva s Kuznecovovou na zápasy 4:10. Minulý rok na jeseň v doposiaľ poslednej konfrontácii v čínskom Kuang-čou vyhrala Ruska v dvoch setoch. Rybáriková prehráva vo vzájomnej bilancii s Wickmayerovou 2:3.

Schmiedlová a Kasatkinová, ktorá trénuje v Trnave pod vedením Vladimíra Pláteníka, ešte proti sebe nehrali. "Každý žreb na grandslame je ťažký. Kasatkinová je mladá hráčka, ktorá v závere vlaňajšej sezóny dosiahla dobré výsledky. Kaja sa musí na zápas dobre pripraviť a hrať sústredene," povedal pre TASR Martinec. Kližan má s Bautistom Agutom nepriaznivú bilanciu 1:4.

Nádeje sa vkladajú aj do Anny Karolíny Schmiedlovej
Foto: TASR/AP
Obhajkyňa titulu v ženskej dvojhre Američanka Serena Williamsová vstúpi do zápolení v Melbourne Parku duelom proti Talianke Camile Georgiovej - najvyššie nenasadenej hráčke v pavúku. Giorgiová je vo svetovom rebríčku WTA na 35. mieste. Mužskú svetovú jendotku Novaka Djokoviča, obhajcu a päťnásobného šampióna, preverí na úvod Kórejčan Hyeon Chung.