Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Šport

Cibulková sa teší na antuku

Slovenská tenistka Dominika Cibulková odvracia loptičku Američanke Serene Williamsovej vo 4. kole turnaja WTA v americkom Miami v pondelok 25. marca 2013. Foto: TASR/AP Photo

Prvý turnaj odohrá až po Fed Cupe v Moskve.

Miami 26. marca (TASR) - Slovenská tenisová jednotka Dominika Cibulková má za sebou prvú tretinu sezóny, ktorej vrcholom bola finálová účasť na turnaji WTA v austrálskom Sydney. Zverenka trénera Mateja Liptáka sa už teší na antuku. Prvý turnaj na svojom najobľúbenejšom povrchu odohrá až po semifinále svetovej skupiny Pohára federácie v Moskve.

Začiatok roka označila Cibulková za famózny. "Postup do finále v Sydney bol na úvod sezóny super výsledkom. Potom prišla taká diera a pár zlých zápasov. Škoda zranenia vo fedcupovom súboji proti Vesne Doloncovej v srbskom Niši, ktoré ma pribrzdilo, no aj takéto veci patria k športu. Pred hardovými turnajmi v Amerike v Indian Wells a Miami sme s trénerom Maťom Liptákom tvrdo trénovali, čo sa odrazilo na mojich výkonoch. Konečne som dostala zápasovú rutinu a najmä v Miami som odohrala výborné duely," povedala pre TASR Cibulková, ktorá bola na Floride v pondelok blízko k zisku cenného skalpu svetovej jednotky Američanky Sereny Williamsovej a k postupu do štvrťfinále. Vedenie 6:2 a 4:1 však nevyužila.

"Proti Serene som podala veľmi, veľmi dobrý výkon. Až do stavu 4:1 v druhom sete som výborne roztáčala lopty, mala som dobrú dĺžku úderov, vysoké percento prvých podaní a skvele som returnovala. Potom som však zahrala niekoľko kratších úderov, čo Serena okamžite využila a chytila sa. Bleskovo vyrovnala na 4:4, no stále som mala šancu dotiahnuť zápas do víťazného konca. Škoda nevyužitého gembalu v deviatom geme a nepremeneného brejkbalu na 5:5. V treťom sete ma nepodržal servis, nevedela som si vyhrať podanie, urobila som tam viacero dvojchýb. Serena zlepšila svoj výkon a ukázala, prečo je prvá na svete, no ja si môžem z tohto zápasu zobrať sebavedomie," dodala svetová štrnástka.

Cibulková sa po účinkovaní v Miami vracia domov a na budúci týždeň sa nepredstaví na zelenej antuke v Charlestone. "Po návrate do Bratislavy si dám pár dní voľno a potom odštartujeme prípravu na antukovú sezónu. Zatiaľ ešte nevieme, kde začneme trénovať, pretože u nás je teraz zlé počasie. Prvý turnaj na antuke absolvujem až po fedcupovom semifinále v Moskve. Postupne ma čakajú podujatia v Stuttgarte, Ríme, Madride a grandslamový Roland Garros v Paríži," zakončila Slovenka.