Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 6. máj 2024Meniny má Hermína
< sekcia Šport

Cibulková chce po úspechu v Paríži pokračovať s trénerom Miklušičákom

Slovenská tenistka Dominika Cibulková v súboji s Austrálčankou SamanthouStosurovou vo štvrťfinále tenisového grandslamového turnaja Roland Garros - French Open v Paríži Foto: TASR/AP

Slovenská jednotka chce pokračovať v spolupráci s trénerom Miklušičákom aj na ďalších turnajoch vrátane Wimbledonu.

Bratislava 7. júna (TASR) - Po úspešnom vystúpení v Paríži rovnako ako pred tromi rokmi klope na bránu najlepšej svetovej desiatky. Slovenská tenistka Dominika Cibulková sa vďaka zisku 500 bodov za štvrťfinále na Roland Garros priblížila k cieľu, ktorý si vytýčila na začiatku roka. Tesne pred začiatkom antukovej sezóny ukončila spoluprácu s Chorvátom Željkom Krajanom a začala trénovať pod vedením dovtedajšieho sparingpartnera Petra Miklušičáka, čo sa ukázalo ako dobrý ťah.

V Barcelone prehrala až vo finále s Taliankou Sarou Erraniovou, v Ríme, Bruseli i na druhom grandslamovom turnaji roka sa dostala medzi najlepšiu osmičku. Na parížskej antuke zdolala prvýkrát v kariére Američanku Vaniu Kingovú i Španielku Mariu Jose Martinezovú Sanchezovú a v osemfinále vyradila svetovú jednotku Bielorusku Victoriu Azarenkovú. Nad jej sily bola až Austrálčanka Samantha Stosurová, ktorá Cibulkovej nedovolila vyrovnať grandslamové maximum z roku 2009. "V Paríži som prežila úžasných 10 dní. Už na turnajoch v Ríme i Bruseli som odohrala výborné zápasy a mám veľkú radosť, že dobrá forma kulminovala práve na Roland Garros. Za úspech v Paríži vďačím vo veľkej miere môjmu tímu, ktorý mi dodal veľa pozitívnej energie," povedala Cibulková na štvrtkovej tlačovej konferencii na pôde Slovenského tenisového zväzu.

Za najvydarenejší zápas v Paríži označila osemfinále proti Azarenkovej. "Radšej hrať trikrát s Azarenkovou ako raz so Stosurovou. "Vika" hrá ako 99 percent žien, rýchlo a priamo, má normálny servis. Stosurová hrá mužský tenis, má forhend, na ktorý sa ťažko hľadá zbraň a nepríjemný kick-servis. Súperku si však človek nevyberie. Možno som v našom vzájomnom dueli mala hrať loptičky rýchlejšie po odskoku. Určite aj Stosurová je zdolateľná a nabudúce urobím všetko pre to, aby som zvíťazila. Semifinálové zápasy ani finále sledovať nebudem, pretože by mi bolo ľúto, že už nepokračujem v turnaji. Špeciálne nefandím žiadnej zo štvorice semifinalistiek, no ak ma už Stosurová vyradila, tak jej želám, nech to dotiahne až k titulu," dodala Cibulková.

Slovenská jednotka chce pokračovať v spolupráci s trénerom Miklušičákom aj na ďalších turnajoch vrátane Wimbledonu. "Zmena trénera bola dobrým riešením. Željko Krajan mi dal tenisovo veľmi veľa, no v posledných týždňoch našej spolupráce som sa cítila pod veľkým tlakom, každú prehru som vnímala frustrujúco. Peťo Miklušičák doladil niektoré veci a pričinil sa o to, že tenis mi opäť prináša potešenie. Zlepšila som bekhendy po čiare i servis, začala som viac využívať stopbaly, čo sa premietlo do úspešných výsledkov v Paríži. Tento týždeň by sme si mali spolu sadnúť a zhodnotiť uplynulé turnaje, no pevne verím, že sa dohodneme na pokračovaní spolupráce minimálne na US Open," dodala Cibulková.

Vlaňajšia víťazka turnaja WTA v Moskve začne počas víkendu s prípravou na trávnatú časť sezóny. "V sobotu alebo v nedeľu by som mala začať trénovať na tráve v Kopčanoch. Na budúci piatok odlietam do holandského Hertogenboschu, kde som vlani postúpila do semifinále a potom ma čaká Wimbledon, kde obhajujem štvrťfinále. Ak by sa mi v All England Clube podarilo obhájiť body z vlaňajška, zrejme vynechám Stanford alebo San Diego. Po úspechu v Paríži som sa opäť priblížila k najlepšej svetovej desiatke, no nemôžem si to až príliš uvedomovať a dostávať sa pod nejaký tlak. Na kurte sa teraz cítim uvoľnenejšia ako predtým a keď mi aj nejaký gem nevyjde podľa predstáv, nerobím z toho žiadnu vedu. Snažím sa myslieť pozitívne."