Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 8. máj 2024Meniny má Ingrida
< sekcia Šport

Cibulková mohutne fandila Čepelovej: Janka dala do toho srdce

Zranená slovenská tenistka Dominika Cibulková (uprostred) sa teší z víťazstva Jany Čepelovej. Foto: TASR/Dušan Hein

"Za stavu 4:3 v druhom sete, keď Janka dostala kŕče, som sa modlila, aby sa nezopakovala sobota," priznala slovenská jednotka.

Niš 10. februára (TASR) - Slovenská tenistka Dominika Cibulková po sobotňajšom kolapse na kurte nemohla nastúpiť na nedeľňajšiu úvodnú dvojhru fedcupového zápasu so Srbskom proti Bojane Jovanovskej. O to viac na lavičke povzbudzovala Janu Čepelovú, ktorá po heroickom výkone vybojovala pre tím kapitána Mateja Liptáka druhý bod.

Po premenenom mečbale Cibulková od radosti vybehla na dvorec a objala svoju kolegyňu z družstva. "Verili sme, že Janka to zvládne. Dala do toho srdce. Pre mňa to bola kuriózna situácia. Proti Doloncovej som bola gem od víťazstva, mohla som hrať dnes s Jovanovskou a zvýšiť na 3:0 pre nás. Všetko sa však zvrtlo iným smerom. Dnes som nemohla nastúpiť, o to viac som sa snažila Janku povzbudzovať. Za stavu 4:3 v druhom sete, keď Janka dostala kŕče, som sa modlila, aby sa nezopakovala sobota. Hovorila som si, že Srbi nám tam asi niečo sypú alebo je to všetko začarované. Našťastie pokračovala v zápase a po veľmi bojovnom výkone získala druhý bod," povedala Cibulková.

Slovenská tenistka Jana Čepelová sa teší z víťazstva proti srbskej reprezentantke Bojane Jovanovskej.
Foto: TASR/Dušan Hein


Slovenská jednotka sa vrátila aj k sobotňajšiemu zraneniu: "Ten kolaps bol strašný. Bolo to najhoršie, čo sa mi stalo na kurte. Prišlo to z minúty na minútu. Telo mi vypovedalo poslušnosť. Najprv som dostala kŕč do pravého lýtka, potom do ľavého, potom do stehna a keď už som ležala na kurte, začala som pociťovať bolesti chrbta. Aj počas prevozu do nemocnice to bolo hrozné. V minulosti som mala kŕče, no vždy som ich dostala iba do jednej časti. Spomínam si na fedcupový zápas s Českom, keď ma chytili kŕče už v prvom sete, no vtedy to bolo emočného rázu. Po návrate do Bratislavy sa podrobím ďalším vyšetreniam. S najväčšou pravdepodobnosťou vynechám najbližší turnaj v katarskej Dauhe."

Fotogaléria z Fed Cupu: