Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 17. máj 2024Meniny má Gizela
< sekcia Šport

Cibulková neobháji titul v Moskve, vo štvrťfinále ju zdolala Wozniacka

Dominika Cibulková Foto: TASR/AP Photo

V prvom sete dokázala Cibulková držať s Wozniackou krok iba v jeho úvode.

Moskva 19. októbra (TASR) - Slovenská tenistka Dominika Cibulková neobháji vlaňajší titul na turnaji WTA o Kremeľský pohár v Moskve (dotácia 740.000 USD). Vo štvrťfinále ako nasadená päťka prehrala s bývalou svetovou jednotkou a trojkou "pavúka" Dánkou Caroline Wozniackou za 2:11 h v troch setoch 2:6, 7:6 (1) a 1:6, keď doplatila na príliš veľké množstvo nevynútených chýb. Zápas dohrávala so zabandážovaným ľavým členkom o boľavou achilovkou.

Wozniacka nadviazala na tohtoročné triumfy nad Cibulkovou z turnajov v Sydney i New Haven a upravila vzájomnú bilanciu už na 9:3. Pre slovenskú jednotku bol turnaj v Moskve posledným v tejto sezóne, ktorej vrcholom bol zisk titulu v kalifornskom Carlsbade, finálová účasť v Barcelone a postup do štvrťfinále grandslamového Roland Garros v Paríži. Z ruskej metropoly si zverenka trénera Petra Miklušičáka odnáša prémiu 19.150 dolárov a 120 bodov do svetového rebríčka WTA.

V prvom sete dokázala Cibulková držať s Wozniackou krok iba v jeho úvode. Od stavu 1:2 získala Dánka päť gemov v rade a úvodné dejstvo sa stalo jasne jej korisťou. Cibulková sa snažila hrať agresívne, no veľa kazila, čo bola voda na mlyn Wozniackej, ktorá rovnako ako v predchádzajúcej dueloch proti Slovenke ťažila z kvalitnej obrany.

Na začiatku druhého setu mala Cibulková dvakrát brejk k dobru. Wozniacka však vždy zakontrovala a po ďalších dvoch brejkoch mala dvakrát možnosť ukončiť zápas. Za stavu 5:4 i 6:5 mala výhodu podania, no neuhrala ani fiftín a tak na rad prišiel tajbrejk, v ktorej Cibulková vďaka sérii winnerov svoju súperku zmietla z kurtu. Za stavu 1:2 v treťom sete požiadala Slovenka o medical time out a nechala si zatejpovať ľavý členok. Po návrate na kurt neuhrala až ani jediný gem. Wozniacka premenila v siedmom geme pri vlastnom servise hneď prvý mečbal.

Cibulkovú mrzel nevydarený úvodný set. "Mala som ho ľahko vyhrať a celý zápas sa mohol pokojne skončiť 6:1, 6:2 pre mňa. Sama som si to však skomplikovala. Pokazila som veľa nahrávok, pri niektorých loptičkách to zasa Wozniacka šikovne vyškriabala. V druhom sete išla dvakrát podávať na víťazstvo v zápase, no výborne som zabojovala a v tajbrejku som dominovala. Škoda, že som druhý set nevyhrala jednoznačnejšie. Keď sme si pred začiatkom tretieho dejstva išli sadnúť, vedela som, že je zle. Stuhla mi totiž achilovka a nedalo sa s tým už veľa robiť. Mala som problémy s pohybom, limitovalo ma to pri podaní. Nepomohol mi ani tejp," povedala pre TASR Cibulková, ktorá na margo celej sezóny poznamenala.

"Ťažko to hodnotiť takto skoro po poslednom zápase. V Moskve hrám veľmi rada, preto ma mrzí, že som sa na turnaji nedostala ďalej ako do štvrťfinále. Pozitívom však je, že tento rok zakončím na najvyššej priečke v kariére. Po nevydarenom začiatku sezóny je to určite úspech. Po triumfe v Carlsbade som sa vyšplhala na 12. miesto a skúšala som to s prienikom do elitnej desiatky, no príliš ma to zviazalo. Je to pre mňa ponaučenie do budúcnosti. S Peťom Miklušičákom si teraz sadneme a rozanalyzujeme celú sezónu. Zatiaľ je ešte predčasné hovoriť o tom, či naša spolupráca bude pokračovať aj v roku 2013. Prípravu na novú sezónu odštartujem v novembri vo Vysokých Tatrách, potom pôjdem tak ako každý rok na sústredenie na Floridu do akadémie Chris Evertovej," dodala Cibulková.


Dvojhra - štvrťfinále:
Caroline Wozniacka (3-Dán.) - Dominika CIBULKOVÁ (5-SR) 6:2, 6:7 (1), 6:1