Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Šport

Cibulková nevyužila proti Wozniackej dva mečbaly a zápas skrečovala

Slovenská tenistka Dominika Cibulková na archívnej snímke. Foto: TASR/AP

Cibulková začala mať problémy s pohybom, bolesti stehenného svalu sa u nej stupňovali a za stavu 1:3 zápas skrečovala.

Tokio 22. septembra (TASR) - Slovenská tenistka Dominika Cibulková skrečovala štvrťfinálový zápas proti Dánke Caroline Wozniackej na turnaji WTA v Tokiu. Slovenská jednotka odstúpila za stavu 6:3, 6:7 (5), 1:3 a 15:30 v treťom sete pre zranenie stehenného svalu. V druhom dejstve nevyužila v dvanástom geme dva mečbaly.

Cibulková hneď v úvodnej hre stratila svoje podanie, následne však získala štyri gemy v rade a prvý set sa stal jej korisťou. V druhom dejstve nevyužila slovenská jednotka trikrát výhodu brejku, no za stavu 5:5 čistou hrou prelomila podanie Wozniackej a išla servovať na víťazstvo v zápase. Nepremenila však dva mečbaly a Dánka si vynútila tajbrejk, v ktorom slávila úspech.

Cibulková začala mať problémy s pohybom, bolesti stehenného svalu sa u nej stupňovali a za stavu 1:3 zápas skrečovala. Dánka upravila vzájomnú bilanciu so Slovenkou na 10:4 a stále živí šancu na obhajobu titulu v Tokiu. V semifinále sa stretne s najvyššie nasadenou Španielkou Garbine Muguruzovou Blancovou.


dvojhra - štvrťfinále:



Caroline Wozniacka (3-Dán.) - Dominika CIBULKOVÁ (5-SR) 3:6, 7:6 (5), 3:1 - skreč