Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Šport

Cibulková otočila proti Cirsteovej a postúpila už do semifinále

Dominika Cibulková Foto: TASR/Štefan Puškáš

Medzi elitné kvarteto sa kvalifikovala po trojsetovom víťazstve 4:6, 6:3 a 6:3 nad rovnako nenasadenou Rumunkou Soranou Cirsteovou.

Madrid 5. mája (TASR) - Slovenská tenistka Dominika Cibulková sa prebojovala už do semifinále dvojhry na turnaji WTA v Madride. Medzi elitné kvarteto sa kvalifikovala po trojsetovom víťazstve 4:6, 6:3 a 6:3 nad rovnako nenasadenou Rumunkou Soranou Cirsteovou. V boji o postup do finále sa Cibulková stretne v piatok s americkou kvalifikantkou Louise Chiricovou.

O osude prvého setu rozhodol tretí gem, v ktorom slovenská hráčka stratila svoje podanie. Naopak, jej súperka sa mohla oprieť o kvalitný servis, pri ktorom ani raz nezaváhala a úvodné dejstvo získala v pomere 6:4. V druhom sete Cibulková trpezlivou hrou vyčkávala na svoju šancu, ktorá prišla v ôsmom geme. Slovenka získala súperkino podanie a následným potvrdením brejku poslala zápas do rozhodujúceho tretieho setu. V ňom už Slovenka naplno ovládla dianie na kurte. Cibulková súperku štyrikrát "brejkla" a hoci sama dvakrát stratila servis, doviedla zápas do víťazného konca. Po 2:07 h premenila hneď prvý mečbal.

Cibulková upravila bilanciu s Cirsteovou na 4:1 a v Madride vylepšila svoje doterajšie maximum z roku 2011. Okrem toho má istú prémiu 225.300 eur pred zdanením a 390 bodov do svetového rebríčka WTA. V tomto roku už bola medzi elitným kvartetom v Hobarte, Acapulcu a Katoviciach, kde v apríli získala svoj piaty titul na WTA Tour.

"Bol to veľmi kvalitný zápas, dobre som sa na súperku pripravila. Musela som ju zdolať veľmi dobrou hrou. Preto je toto víťazstvo veľmi cenné a mám z neho ohromnú radosť. Po prehratom prvom sete som opäť vedela zlepšiť hru a veci, ktoré mi vyhrali zápas," povedala v rozhovore pre TASR.

Cibulková aj tretí zápas v rade musela otáčať. Úvodný set prehrala v druhom kole s Francúzkou Caroline Garciovou i v osemfinále s Anastasiou Pavľučenkovovou. "Ale tie boli špecifické, pretože prvé sety som v nich nezvládla. Teraz som nehrala zle, len som do niektorých lôpt išla zbytočne, alebo ich ona zahrala výborne. Tak nejako sa to zišlo a ten set som prehrala. No stále som vedela, čo môžem zlepšiť, čo mám robiť a rozmýšľala som len nad svojou hrou. Bola som v zápase maximálne mentálne zaangažovaná. Dnes rozhodla mentálna aj herná sila. Klobúk dole pred súperkou, bol to naozaj super zápas."

V boji o finále narazí na veľkú neznámu. S devätnásťročnou Chiricovou sa ešte nikdy nestretla. "Nepoznám ju, takže si s trénerom pozrieme, teda hlavne on, nejaké jej zápasy. Dnes som videla Gavrilovovú a tá hrala naozaj dobre, takže aj Chiricová to musí vedieť. Pôjde o to, aby som robila to, čo mám a zobrala som si sebavedomie z týchto zápasov. Bude to ďalší náročný duel," pokračovala.

Slovenská reprezentantka oslávi v deň semifinálového stretnutia svoje 27. narodeniny a tak má o dôvod viac zvíťaziť. "Tatinovi som dala tento rok ako darček k narodeninám víťazstvo v Katoviciach a rada by som ho dala teraz aj sebe. Ale je to ešte ďaleko, teraz sa teším z tohto víťazstva," dodala.

Ženy - dvojhra - štvrťfinále:

Dominika CIBULKOVÁ (SR) - Sorana Cirsteová (Rum.) 4:6, 6:3, 6:3
Louise Chiricová (USA) - Daria Gavrilovová (Austr.) 7:6 (1), 6:2
Simona Halepová (6-Rum.) - Irina-Camelia Beguová (Rum.) 6:3, 0:6, 6:1