Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 7. máj 2024Meniny má Monika
< sekcia Šport

Cibulková ide vo dvojhre Roland Garros ďalej, vo štvorhre vypadla

Dominika Cibulková v súboji s Mariou Jose Martinezovou Sanchezovou. Foto: TASR/AP

V dueli o postup do štvrťfinále nastúpi Dominika Cibulková v nedeľu proti najvyššie nasadenej svetovej jednotke Bieloruske Victorii Azarenkovej.

Paríž 1. júna (TASR) - Slovenská tenistka Dominika Cibulková sa suverénnym spôsobom prebojovala už do osemfinále dvojhry na grandslamovom turnaji Roland Garros v Paríži.

Nasadená pätnástka v treťom kole po kvalitnom koncentrovanom výkone zdolala prvýkrát v kariére Španielku Mariu Jose Martinezovú Sanchezovú za 67 minút hladko v dvoch setoch 6:2 a 6:1.

V dueli o postup do štvrťfinále nastúpi v nedeľu proti najvyššie nasadenej svetovej jednotke Bieloruske Victorii Azarenkovej, ktorá si vo večernom zápase poradila a Kanaďankou Alexandrou Wozniakovou v dvoch setoch 6:4 a 6:4.

Cibulková má s "Vikou" zatiaľ negatívnu bilanciu 1:7, na najpomalšom povrchu je to však na zápasy 1:1. Slovenka v roku 2007 prehrala s Azarenkovou na turnaji ITF v Prahe, no v apríli 2008 ju zdolala na zelenej antuke v Amelia Island.

V máji sa mali obe hráčky stretnúť v osemfinále turnaja v Ríme, Azarenková však na zápas nenastúpila pre zranenie ramena. Cibulková bude mať šancu odplatiť Bieloruske marcovú prehru z turnaja v Miami, kde bola veľmi blízko k úspechu, keď viedla 6:1 a 5:2. Semifinalistka Roland Garros z roku 2009 má vo francúzskej metropole už teraz istú prémiu 80.000 eur a 280 bodov do svetového rebríčka WTA.

Semifinalistka Roland Garros z roku 2009 má vo francúzskej metropole už teraz istú prémiu 80.000 eur a 280 bodov do svetového rebríčka WTA.

Cibulkovej vyšiel úvod zápasu s Martinezovou Sanchezovou, keď vo štvrtom geme po dvojchybe Španielky prelomila súperkino podanie a po potvrdení brejku si vybudovala náskok 4:1.

Martinezová Sanchezová a sa snažila skracovať výmeny stopbalmi, no tie jej nevychádzali tak, ako v zápase 2. kola proti Češke Lucii Šafářovej. Za stavu 5:2 Cibulková Španielku opäť brejkla a prvý set získala vo svoj prospech.

Druhý set mal podobný scenár. Cibulková za stavu 2:1 po skvelom returne a následnom víťaznom forhende získala podanie Martinezovej Sanchezovej, po potvrdení brejku odskočila Španielke na 4:1 a dobre rozohratý zápas už dotiahla do úspešného konca.

V siedmom geme premenila po víťaznom bekhendovom voleji hneď prvý mečbal a upravila vzájomnú bilanciu s Martinezovou Sanchezovou na 1:2, keď jej odplatila prehry z turnaja v Moskve z rokov 2010 a 2011.



Cibulková po postupe do osemfinále žiarila spokojnosťou. "Bol to jeden z najlepších mojich zápasov na Roland Garos. Bolo to fantastické. Hrala som s hráčkou, ktorú som v kariére nikdy nezdolala. Je to najnepríjemnejšia súperka, ktorá mi nedožičí žiadny rytmus, ale ja som hrala výborne, tlačila som ju, zahrala veľa víťazných úderov a nepustila som ju k jej hre. Dokonca som používala kraťasy, ktoré používa ona. Výborne som servovala a hrala svoju nátlakovú hru. Súperka bola proti mne zúfalá... Podala som úžasný výkon," povedala Cibulková pre Slovenský tenisový zväz.

Piatok na Roland Garros:




ženy - dvojhra - 2. kolo:
Maria Šarapovová (2-Rus.) - Ajumi Moritaová (Jap.) 6:1, 6:1

muži - dvojhra - 2. kolo:
Marcel Granollers (20-Šp.) - Malek Jaziri (Tun.) 7:6 (1), 3:6, 6:1, 3:6, 7:5

ženy - dvojhra - 3. kolo:
Dominika CIBULKOVÁ (15-SR) - Maria Jose Martinezová Sanchezová (Šp.) 6:2, 6:1
Sara Erraniová (Tal.) - Ana Ivanovičová (13-Srb.) 1:6, 7:5, 6:3
Sloane Stephensová (USA) - Mathilde Johanssonová (Fr.) 6:3, 6:2
Svetlana Kuznecovová (26-Rus.) - Agnieszka Radwanská (3-Poľ.) 6:1, 6:2
Petra Martičová (Chor.) - Anabel Medinová Garriguesová (29-Šp.) 6:2, 6:1
Victoria Azarenková (1-Biel.) - Alexandra Wozniaková (Kan.) 6:4, 6:4
Angelique Kerberová (10-Nem.) - Flavia Pennettová (18-Tal.) 4:6, 6:3, 6:2

muži - dvojhra - 3. kolo:
Tomáš Berdych (7-ČR) - Kevin Anderson (31-JAR) 6:4, 3:6, 6:7 (4), 6:4, 6:4
Novak Djokovič (1-Srb.) - Nicolas Devilder (Fr.) 6:1, 6:2, 6:2

Vo štvorhre je Cibulková už mimo hry



Slovenská tenistka Dominika Cibulková neuspela v 2. kole štvorhry na grandslamovom turnaji Roland Garros v Paríži. Spoločne s Číňankou Sajsaj Čeng prehrali s piatym nasadeným ruským párom Jekaterina Makarovová, Jelena Vesninová v dvoch setoch 4:6 a 2:6. Vo dvojhre sa Cibulková prebojovala už do osemfinále po hladkom triumfe nad Španielkou Mariou Jose Martinezovou Sanchezovou.

ženy - štvorhra - 2. kolo:

Jekaterina Makarovová, Jelena Vesninová (5-Rus.) - Dominika CIBULKOVÁ, Sajsaj Čeng (SR/Čína) 6:4, 6:2