Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Šport

Cibulková vyradila za jeden deň dve Češky z turnaja WTA vo Wu-Chane

Na snímke slovenská tenistka Dominika Cibulková Foto: TASR/AP

Slovenka nastúpila vo štvrtok na dva duely v priebehu ôsmich hodín. V tom osemfinálovom nemala s tohtoročnou finalistkou US Open Plíškovou príliš veľké problémy a dovolila jej uhrať iba štyri gemy.

Wu-Chan 29. septembra (TASR) - Slovenská tenistka Dominika Cibulková postúpila už do semifinále turnaja WTA v čínskom Wu-Chane. Vo štvrtok vyhrala ako nasadená desiatka oba svoje zápasy. Najskôr vyradila v osemfinále piatu nasadenú Češku Karolínu Plíškovú hladko 6:2, 6:2 a potom si vo štvrťfinále po veľkom boji poradila aj s jej krajankou Barborou Strýcovou 6:3, 3:6 a 6:4. V boji o finále ju čaká Ruska Svetlana Kuznecovová.

Cibulková v prvom štvrťfinálovom dejstve proti Strýcovej ani raz nestratila podanie, hoci čelila až piatim brejkbalom. Naopak, súperke zobrala servis vo štvrtej hre a set získala vo svoj prospech 6:3. V druhom česká tenistka zlepšila hru, vybojovala si náskok 4:1 a vynútila si rozhodujúci tretí set. V ňom viedla Strýcová 4:3 a podávala, ale Cibulková vyhrala ďalšie tri hry a otočila nepriaznivé skóre na 6:4 zo svojho pohľadu. Dramatický duel trval 2:29 h a skončil sa výrazne po polnoci tamojšieho času.

Slovenka nastúpila vo štvrtok na dva duely v priebehu ôsmich hodín. "Bol to náramne ťažký deň, ocitla som v jednej z najťažších situácií tohto roka. Bola som schopná vydať zo seba veľa energie a to mi dodalo sebavedomie. V druhom sete som bola trošku dole, ale vedela som, že niekoľkými hrami to ešte môžem zvrátiť. Nebola som nervózna, jednoducho som sa do toho vložila a zostala sústredená až do konca zápasu," povedala pre oficiálny web WTA Cibulková.

V osemfinále nemala slovenská singlová jednotka s tohtoročnou finalistkou US Open Plíškovou príliš veľké problémy a dovolila jej uhrať iba štyri gemy. Zdolala ju aj v júni vo finále trávnatého turnaja v anglickom Eastbourne. "Toto bol môj prvý zápas na centrálnom dvorci proti hráčke s takýmto dobrým podaním. Nebolo to ľahké, no naozaj som sa sústredila, bola som mentálne pripravená a predvádzala som dobrý tenis. Som naozaj šťastná, že som postúpila do štvrťfinále," povedala po prvom víťaznom stretnutí zverenka trénera Mateja Liptáka.

Cibulková vo Wu-Chane zabojuje o finále, už teraz má istú prémiu 117.770 amerických dolárov a 350 bodov do svetového rebríčka. Posilnila si tak šance na postup na októbrový šampionát WTA Tour v Singapure. V priebežnom hodnotení Champions Race jej zatiaľ patrila siedma postupová priečka.
dvojhra - osemfinále:

Dominika CIBULKOVÁ (10-SR) - Karolína Plíšková (5-ČR) 6:2, 6:2
Barbora Strýcová (ČR) - Jelena Jankovičová (Srb.) 1:6, 6:4, 7:5

dvojhra - štvrťfinále:

Dominika CIBULKOVÁ - Strýcová 6:3, 3:6, 6:4
Petra Kvitová (14-ČR) - Johanna Kontová (11-V.Brit.) 6:3, 6:4
Svetlana Kuznecovová (9-Rus.) - Agnieszka Radwaňská (3-Poľ.) 1:6, 7:6 (9), 6:4
Simona Halepová (4-Rum.) - Madison Keysová (8-USA) 6:4, 6:2