Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 14. máj 2024Meniny má Bonifác
< sekcia Šport

Dominika Cibulková postúpila už do štvrťfinále dvojhry v Barcelone

Dominika Cibulková Foto: TASR/AP Photo/Marcio Jose Sanchez

Slovenská jednotka má už teraz istú prémiu 5340 dolárov a 70 bodov do svetového rebríčka WTA.

Barcelona 12. apríla (TASR) - Slovenská tenistka Dominika Cibulková sa prebojovala už do štvrťfinále dvojhry na antukovom turnaji WTA v Barcelone (dotácia 220.000 dolárov).

V druhom kole si ako nasadená trojka poradila s Češkou Klárou Zakopalovou po vyše dvaapolhodinovej trojsetovej bitke 5:7, 6:4 a 6:4. V rozhodujúcom dejstve dokázala otočiť z 2:4. V druhom sete zápas na poldruhahodinu prerušili pre dážď.

Cibulková v katalánskej metropole nadviazala na triumf nad Zakopalovou z vlsňajšieho turnaja WTA v Moskve, kde získala prvý titul na okruhu WTA. V dueli o postup do semifinále nastúpi v piatok proti ukrajinskej kvalifikantke Julii Bejgelzimerovej. Slovenská jednotka má už teraz istú prémiu 5340 dolárov a 70 bodov do svetového rebríčka WTA. Turnaj v Barcelone je pre Cibulkovú súčasťou prípravy na baráž o účasť vo svetovej skupine Pohára federácie proti Španielsku (21.-22. apríla na antuke v Marbelle).

Cibulková po triumfe nad Zakopalovou žiarila spokojnosťou. "Konečne som v tomto roku vyhrala trojsetový zápas, z čoho mám veľkú radosť. Dokázala som otočiť ťažký duel, v ktorom som stratila prvý set a v rozhodujúcom dejstve som prehrávala 2:4. V niektorých fázach som hrala dobre, chvíľami zasa nie. Klára hrala veľmi nepríjemné priame údery. Išlo o to, kto z koho. Som veľmi rada, že vďaka bojovnosti sa mi podarilo postúpiť do štvrťfinále. Víťazstvo nad Zakopalovou, ktorá je nevyspytateľnou hráčkou a dokáže zdolať každého, mi dodá veľa sebavedomia a určite ma posunie ďalej," povedala pre TASR Cibulková, ktorá proti Bejgelzimerovej očakáva ťažký zápas.

"Julia dokázala vyradiť Flaviu Pennettovú a určite to nebude jednoduché. Musím sa na štvrťfinálový súboj stopercentne pripraviť."

Dvojhra - 2. kolo:

Dominika CIBULKOVÁ (3-SR) - Klára Zakopalová (ČR) 5:7, 6:4, 6:4


Cibulkovú prekvapila nominácia

Dominiku Cibulkovú prekvapila španielska nominácia na baráž o účasť vo svetovej skupine Pohára federácie (21.-22. apríla na antuke v Marbelle). Španielska kapitánka Arantxa Sanchezová Viacariová do nej nezaradila tri zo štyroch rebríčkovo najvyššie postavených hráčok.

"Prekvapilo ma, že v nominácii nefigurujú Anabel Medinová Garriguesová, Maria Jose Martinezová Sanchezová ani Carla Suarezová Navarrová. Napriek ich neúčasti však nemôžeme zápas v Marbelle podceniť. Musíme hrať sústredene a dobre. Španielky sú totiž doma na antuke nepríjemné," povedala pre TASR Cibulková po postupe do štvrťfinále turnaja WTA v Barcelone.