Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Šport

Cibulková prehrala v semifinále turnaja v Hobarte s Bouchardovou

Slovenská tenistka Dominika Cibulková Foto: TASR/AP

V sobotňajšom finále čaká Bouchardovú siedma nasadená Francúzka Alize Cornetová, ktorá v druhom semifinále deklasovala Švédku Johannu Larssonovú za 54 minút 6:1, 6:1.

Hobart 15. januára (TASR) - Slovenská tenistka Dominika Cibulková ńeuspsla v semifinále dvojhry na turnaji WTA v tasmánskom Hobarte. Ako nasadená trojka prehrala s Kanaďankou Eugenie Bouchardovou po dvojhodinovej trojsetovej bitke 1:6, 6:4, 4:6. Wimbledonská finalistka z roku 2014 nadviazala na triumf nad Cibulkovou z vlaňajšieho US Open. Po zápase v New Yorku sa Bouchardová v šatni pošmykla, pri páde utrpela otras mozgu a sezóna sa pre ňu predčasne skončila. V sobotňajšom finále ju čaká siedma nasadená Francúzka Alize Cornetová, ktorá v druhom semifinále deklasovala Švédku Johannu Larssonovú za 54 minút 6:1, 6:1.

Bouchardová mala proti Cibulkovej raketový nástup, keď dvakrát prelomila podanie súperky a vybudovala si náskok 5:0. Slovenka si následne zavolala svojho trénera Mateja Liptáka a odvrátila hrozbu "kanára", no Kanaďanka pri vlastnom servise dotiahla prvý set do úspešného konca. Bouchardová hrala rýchlo a agresívne, tlačila Cibulkovú do defenzívy. V druhom dejstve mala štyrikrát brejk k dobru, no Cibulková vďaka kvalitným returnom vždy dokázala kontrovať a v koncovke slávila úspech. O osude rozhodujúceho dejstva rozhodol Bouchardovej brejk v Tildenovom geme. Za stavu 5:4 premenila Kanaďanka po víťaznom forhende v poradí druhý mečbal.

Cibulková bola napriek semifinálovej prehre spokojná s premiérovým vystúpením na podujatí v Hobarte, ktoré bolo pre ňu generálkou na úvodný grandslamový turnaj roka Australian Open v Melbourne. "Diváci dnes videli vysokokvalitný tenis, rozhodlo naozaj iba pár loptičiek. Napriek prehre musím zostať pozitívne naladená. Ak budem pokračovať v takýchto výkonoch aj na ďalších turnajoch, môžem zdolávať dobré hráčky," povedala pre oficiálnu stránku turnaja Cibulková, ktorá si z Hobartu odnáša prémiu 11.300 austrálskych dolárov a 110 bodov do svetového rebríčka WTA. Účinkovanie na Australian Open odštartuje duelom proti Francúzke Kristine Mladenvicovej. S nadadenou dvadsaťosmičkou má priaznivú bilanciu 5:0.

Bouchardová, ktorá ćelkovo zaznamenala 32 winnerov, mala z postupu do finále radosť. "Som šťastná, že som to v koncovke zvládla. V prvom sete to bol z mojej strany naozaj vysoký level. Nespomínam si, kedy som naposledy hrala takto dobre. Bolo ťažké v tom vydržať počas celého zápasu. Z druhého setu, ktorý som prehrala, si musím zobrať ponaučenie a snažiť sa trochu lepšie kontrolovať svoje emócie. V tejto fáze zápasu som si ani raz nedokázala podržať vlastný servis, čo ma sklamalo. Dominika ma však svojimi returnami dostávala pod tlak. Som rada, že po nevydarenom vlaňajšku poznačenom zraneniami sa opäť cítim dobre. Pred sezónou som na sebe tvrdo pracovala. Je skvelé byť opäť v turnajovom kolotoči," povedala Kanaďanka pre oficiálnu stránku WTA.


Dvojhra - semifinále:

Eugenie Bouchardová (Kan.) - Dominika CIBULKOVÁ (3-SR) 6:1, 4:6, 6:4
Alize Cornetová (7-Fr.) - Johanna Larssonová (Švéd.) 6:1, 6:1